Här är trenden på sociala medier alla borde sluta med direkt

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
I veckans avsnitt av "How To med Lisa och Sara" diskuterar tjejerna vad som är hett just nu – och det är en sak som trendar på sociala medier, men som alla borde sluta med direkt.

I veckans avsnitt av Modettes podcast "How to med Lisa och Sara" diskuterar tjejerna var som är riktigt hett just nu och vad som är kyligt – alltså vad som är inne och vad som är ute.

När tjejerna ska diskutera vad som är hett just nu så är det en sak som båda har märkt är trendigt – men som inte borde vara trendigt.

Foto: Modette

Det handlar om personer som är dryga på sociala medier för att söka likes och ryggdunkningar.

– Det är hett att vara dryg på sina sociala medier. Om man fått ett chattmeddelande av en kille som försöker ragga eller en tjej som vill köpa skönhetsprodukter, så svarar personen något drygt men med finess, och sedan printscreenar personen och lägger ut på sina sociala medier. Hen tycker den är skitskön att man dissar någon annan, säger Lisa.

Tjejerna säger att det är vanligt med Tinderkonversationer eller tjejer som säljer skönhetsprodukter, att det är konversationer som ofta printscreenas och läggs ut.

– Jag förstår inte varför det är hett. Varför folk lajkar, kommenterar, retweetar och delar det. Det är precis som vuxen mobbning, säger Lisa.

Tjejerna drar kopplingar till att det är lika dant som att någon skriker efter en i skolan, trycker upp den mot ett skåp och sedan står 200 personer och klappar mobbaren på ryggen. Medan den som blir utsatt står där helt själv.

Sara poängterar också att det inte handlar om personer som begått brott eller skrivit sexistiska saker, utan när det är personer som bara skrivit något som inte kränker någon, utan bara försöker vara trevlig eller göra sitt jobb. 

– Det är inte okej, alla borde sluta. Att vara oskön är inte skönt, sluta dissa folk och häng ut folk. Det är vidrigt. Det är fan mobbning på nätet, säger Lisa.

Lyssna på podden här.

Gilla Modette på Facebook!