Ida Wargs bästa tips för att komma igång med träningen

- Foto: Foto: Instagram/ Ida Warg
Dela på Pinterest
Ida Warg inspirerar tusentals varje dag med hälsa och träning. Vi frågade Ida om hennes bästa tips för att komma igång med träningen – och det bästa är att smygstarta.

Ida Warg är influencern och träningsprofilen som har 170 000 följare på Youtube, och 185 000 följare på Instagram. Hon inspirerar dagligen med både träning, hälsa, mode och livsstil. 

Hon är tillsammans med Alexander Pärleros, som driver podden "framgångsodden", och för bara någon månad sedan gick han ner på knä och friade till sin Ida.

Varje vecka lägger Ida ut nya träningspass på sin blogg för att hjälpa folk att träna utan redskap hemma. Och Modette har pratat med Ida för att få lite tips på hur du ska gå till väga för att kicka igång träningen, och enligt Ida är det viktigt att starta lugnt.

Bildkälla: Ida Warg/Instagram

– Börja långsamt och trappa upp. Har man aldrig tränat innan så börja med 2-3 promenader i veckan. Efter någon vecka så lägg till ett lättare styrkepass och för det känns bra så öka ytterligare om man vill, säger Ida till Modette.

Ett annat tips är att ha ett mål framför sig, men att inte ha ett för stort eller högt mål – utan något som är realistiskt i ens vardag. Sedan säger Ida att det bästa är att träna för hälsans skull.

Bildkälla Instagram/Idawarg

– Att träna för hälsans skull är alltid det bästa och skapar inte några osunda tankar. Många börjar träna för att se ut som fitnessmodeller men oftast måste man då ha en kost och träningsprogram som varken är hållbart eller hälsosamt för att uppnå det, säger hon.

När det gäller kost och mat så säger Ida att det bästa är att förbättra den successivt, istället för att ändra på hela kosten drastiskt.

– Precis som med träningen tror jag det bästa är att förbättra den successivt. Ta exempelvis ett mål om dagen och förbättra det i någon vecka och få in det i rutin innan man går vidare och förbättrar nästa mål, säger hon.

Bildkälla: Instagram/Ida Warg

För att förbättra sin kost har Ida tips på hur du kan börja med några småsaker.

– Byt ut vitt bröd och marmelad mot havregrynsgröt och bär på frukosten. När det känns bra så kolla över lunchen, sedan mellanmål och sedan middag, säger hon.

Mer:

Träningsprofilen Ida Warg åt bara bananer i en vecka – då hände det här

Gilla Modette på Facebook!