Det här händer i din kropp om du missar en måltid

- Foto: Foto: Maksym Azovtsev/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Har du en dålig vana att missa måltider titt som tätt och kanske inte hinna med att äta ordentligt om dagarna. Det kan ta ganska hårt på din kropp och orsaka en hel del problem...

1. Du kommer garanterat bli HANGRY

Med ett blodsocker som dippar upp och ner istället för en "jämn" linje så kommer ditt humör påverkas och du blir lättare arg. Därav uttrycket "hangry".

2. Du kommer tappa fokus

"Din hjärnas bränsle är primärt glukos", förklarar Kristin Kirkpatrick, chef över hälsa och näringstjänsterna på Cleveland Clinic, till Seventeen. När du inte får i dig tillräcklig med mat, och du inte får socker och energi i blodet så tappar du därmed fokus.

3. Du kommer tappa ditt glow

Om du har en dålig vana av att missa lunchen eller käka en påse chips istället för en middag så kommer du tappa ditt naturliga glow. Din kropp behöver näringen som mat innehåller. Slarvar du med maten så kommer hår, hud och naglar att ta ordentligt med stryk.

4. Du kan bli förstoppad

Du behöver få i dig fibrer och mat som sätter igång magen. Att hoppa över måltider kan därför leda till magbesvär.

5. Du kommer med större sannolikhet äta onyttigare

När du är hungrig så blir din kropp sugen på godis, chips och andra saker som är mumsiga och snabba att få i sig. Vilket aldrig är fel heller, men godis, chips eller annat snacks innehåller oftast inte så mycket av den näring som din kropp behöver. Så ät dig mätt på en rejäl middag och spara snackset till myset framför tvn.


Ni har väl inte missat det populära bananbrödet som sprids runt på sociala medier just nu? Här hittar du receptet! Se mer i videon nedan. 

Mer:

7 vanor du borde börja dagen med varje dag