6 saker du måste göra om du vill bli rik innan du fyllt 40

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Planerar du på att bli rik när du blir äldre? Då måste du börja jobba mot det redan idag. Om du gör de här sakerna nu så kommer du garanterat ha det bättre ställt när du blir 40.

1. Spara i fonder

Se till att börja spara redan nu och placera pengarna på en plats där de växer. Prata med din bank innan du placerar dina pengar så du inte tar en jättestor risk eller en för liten, så kommer de hjälpa dig.

2. Sälj saker du inte använder

Släng inte den där väskan eller åk med soffan till tippen. Se om du kan få pengar för det och lägg in de pengarna på ditt sparkonto.

3. Ta i på löneförhandlingarna

Våga sätt krav och kämpa varje år för att höja din lön så mycket som möjligt. Det kommer göra riktigt stor skillnad i längden om du orkar lägga ner dig från start.

Foto: Unsplash

4. Jobba för det

Pengar växer inte på träd och om du har stora idéer och visioner så får du inte fastna i drömmen – utan även jobba för det. Dina mål kommer inte nås av sig själva utan det kräver att du engagerar dig.

5. Ta inte ett nej när du förhandlar om pengar

Oavsett om det gäller ränta på bolån, löneförhandlingen med chefen eller priset på ditt gymkort så går det ofta att göra något åt priset. Givetvis kommer ingen slänga en bättre deal på dig utan du får kanske ta ett nej först, men fortsätt att pusha för det så kan det gå tillslut.

6. Se till att din partner är med på banan

Att dela sitt liv med någon gör ofta att man även delar samma ekonomiska mål, även om man inte faktiskt har delad ekonomi. Ta ett snack om er budget, vad ni kan skära ner på, vad ni vill spara till och hur ni vill att ert liv ska se ut när ni är 40 år – och hur ni ska göra för att uppnå det livet.

Se till exempel vilka möbler från IKEA som idag är värda flera tusen i andra hand här:

Mer:

Så tjänar du pengar på din blogg – fyra enkla tips

Så mycket pengar fick Bianca och Pernilla in på sin bloppis