5 saker du och ditt ligg måste prata om innan ni har sex

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dags att hoppa i säng med någon? Se till att ni har rett ut de här sakerna innan, annars är risken stor att det kommer bli problem efteråt...

1. Om båda verkligen vill

Ett muntligt avtal kanske inte låter så sexigt, men vet ni vad som inte heller är sexigt? Att någon tjatar på en tills man har sex trots att man varken vill eller har sagt ja. Så stäm av med ditt ligg innan, det tar två sekunder, "är du säker att du vill?". Såpp. Klart. Done and ready to go!

2. Vad ni gillar i sängen

Vill du ha ett bra ligg så är det bra att prata om vad båda gillar innan ni hoppar i säng. Gör det som ett sexigt förspel och bjud in till dirty talk. På det sättet så får du en inblick av vad du kan göra som ditt ligg kommer uppskatta och vad ditt ligg får en ledtråd om vad hen kan göra för att ge dig extra njutning!

3. Om det finns känslor inblandade

Misstänker du att ditt ligg är kär i dig? Eller är du själv upp över öronen kär och hoppas på att sexet är ett steg i rätt riktning i er relation? Snacka innan och red ut eventuella känslor och förväntningar så ingen blir sårad eller utnyttjad.

4. Vad ni ska använda för skydd

Du vill kanske varken bli förälder eller få en könssjukdom och sex kan ju leda till båda, så prata igenom hur ni ska skydda er.

5. Fråga om ditt sexpartner har testat sig sen sitt förra ligg

Det kanske inte är hett att snacka könssjukdomar innan ett ligg men om är hen frisk så har hen inget att dölja och om hen inte vill prata om det eller bli stött så skulle vi definitivt föreslå kondom eller inget.

Se vad som händer med din vagina om du har mycket sex här:

Mer:

7 typiska inredningsdetaljer som killar älskar – men tjejer hatar

7 typiska inredningsdetaljer som tjejer älskar – men killar hatar