Så får du ditt hem att kännas som ett 5-stjärnigt hotell

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Älskar du känslan av att bo på ett lyxigt hotellrum? Önskar du att du kunde bo i ett hotellrum på heltid? Då tycker vi att du ska börja inreda ditt eget hem – så det ser lika lyxigt ut som ett 5-stjärnigt hotell.

1. Maxa ditt badrum med lyxiga detaljer

Att få sitt badrum att kännas lyxig är inte det lättaste. Men det sitter i små detaljer som lyfter hela rummet. Trots att du ofta kanske har dörren stängd och inte tänker speciellt mycket på att inreda ditt badrum – så borde du verkligen lägga energi och tid till att göra det fint. 

Badrummet är platsen i hemmet som du startar din dag på, och även där du ofta får din egentid. Att ha ett fräscht och fint badrum kan bidra till en med sinnesro för dig själv och hela ditt hem.

Ett tips är att satsa på detaljer så som fina lampor och växter, något som hotell ofta har men som vi glömmer i hemmet. Byt ut den tråkiga taklampan mot något roligare och inred med färgglada växter som ger rummet mer liv.

Ett annat tips är att inreda med möbler, så som en fåtölj, finare matta, större ljusstakar eller liknande. Försök matcha så en färg går igenom hela rummet. Bilden ovan har mässing som genomgående färg och bilden nedan har träfärgat, svart och vitt. 

2. Gör ditt sovrum lyxigt

Det vi älskar med hotell är ofta sängen. Det känns lyxigt, man sover ofta riktigt bra och det är instagramvänligt. Så, varför har vi inte det så i vårt egna sovrum hemma? 

Det som gör hotell sådär lyxiga är ofta tjocka täcken och kuddar. Det är som en fluffig känsla att krypa ner under täcket och lakanen är lite hårdare än det vi ofta har hemma. Satsa därför för att investera i bättre sängkläder som lyfter din säng. 

En sänggavel gör också mycket och ger ett lyxigare intryck. Här kan du antingen bygga en helt egen om du är lite händig, eller så kan du köpa färdig. Försök matcha din sänggavel med något annat i rummet för ytterligare lite lyxkänsla.

Sedan är det växter som gäller även här. Grönt är skönt och det gillar vi även i sovrummet, såklart!

3. Inred med lyxiga mattor

De fleta hotellrum har heltäckningsmattor. Det kan verkligen förändra ett helt rum - till det bättre eller sämre. Leta er fram i djungeln av mattor och hitta den som passar i just ert hem. 

Glöm inte mattan i sovrummet, den ger verkligen en extra lyxkänsla och det är urmysigt att ta ner fötterna på golvet en kylig morgon.

4. Våga ta ut svängarna när det kommer till gardiner

Glöm de vita, tunna och enkla gardinerna. Ta inspiration från hotellrum och våga ta ut svängarna. Tjocka gardiner med mörk nyans är typiskt hotell, så varför inte testa det även i hemmet?

Att ha vita gardiner är faktiskt ganska tråkigt. I hotellrum ser vi ofta stora, mörka och tjocka gardiner – dels för att enkelt kunna stänga ute allt ljus, men också för att det ger en lyxig känsla.

Men gardinerna behöver inte vara mörka, utan kan också vara i roliga färger som bland annat rosa. Det ger hemmet en färgklick, som är helt rätt i tiden.

Mer:

Här är den lilla detaljen som får dina kläder att se lyxiga ut

Gilla Modette på Facebook!