Vårstäda bort negativiteten i ditt liv med sju enkla knep

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
När det börjar bli vår så är det hög tid att rensa ut all negativ energi i kroppen för att ge utrymme åt solsken och vårglädje i livet.

1. Förlåt någon som gjort dig illa

Det är skillnad på att förlåta och att försonas och glömma. Om du ilsknar till vid synen på en bild av en person så försök att mentalt förlåta den och gå vidare. Det är inte värt din energi att brusa upp eller bli ledsen vid tanken av någon annan.

2. Bit dig själv i tungan

Du kanske har ont i huvudet, missade bussen eller så är det någon "idiot" som varit jobbig på jobbet. Innan du släpper ut känslorna du fått under dagen och kör en klago-rant för dina vänner så bit dig i tungan. Att släppa ut din negativa energi kommer inte göra någons dag bättre. Varken för dig eller för dina vänner.

3. Rensa hemma

Gör en riktig vårstädning hemma och rensa ordentligt. Att få det rent och organiserat hemma kan minska din stress och göra dig mer positiv.

4. Gör en ny spellista med peppiga vårlåtar

Ställ in vilken vibe du vill få under våren och gör en spellista som boostar ditt humör. Lägg till låtar som gör dig glad och peppad.

5. Gör en förändring med ditt utseende

Att gå från vinter till vår är lite som att göra slut med någon. Det behövs en förändring och man vill känna sig snygg och fräsch. Boka en frisörtid, lägg en ansiktsmask eller köp en ny topp. Små saker kan göra stora saker för ditt humör.

6. Ge komplimanger till främlingar

Det bästa som finns är ju när någon kommer fram på stan och berömmer ens jacka, eller när du gjort något bra och någon ger dig credd för det. Försök vara den personen som ger berömmet och credden. Om du inte vågar gå fram så börja tänk positivt kring människor i din omgivning och pusha dig till att gå fram och berätta det du tänker.

7. Fyll på med saker du ser fram emot

Gör en fysisk kalender eller moodboard med roliga saker du vill göra i vår och sommar. Fyll tankarna med förväntan och längtan. Det kommer hålla humöret uppe under även de tyngsta dagarna. 

Mer:

10 saker du måste släppa taget om för att hitta dig själv i 20-årsåldern

Modette söker en ny bloggare – är du vår nya stjärna?