Så får du dina tulpaner att leva längre

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du trött på att köpa nya tulpaner varje vecka för att dina dör på direkten? Då finns det några enkla knep du kan använda dig av, som får dina blommor att hålla sig levande längre.

1. Skär av stjälken 

Innan du sätter dina tulpaner i vatten så ska du skära av stjälkarna. Skär av cirka en centimeter med en vass kniv, ta inte en sax eller pressa med en slö kniv, för det förstör stjälkarna. Genom att snitta blommorna tar de lättare upp vattnet – och överlever längre.

2. Byt ut vattnet i vasen

Tulpaner trivs i kallt och friskt vatten. Byt därför ut vattnet efter några dagar, så blir blommorna gladare och kommer se pigga och fräscha ut några dagar extra. 

Bildkälla: Pexels

3. Ha inte blommorna i fönstret

Tulpaner överlever längre i ett kyligt rum med lite solljus mot sig. Därför är det ganska dumt att ställa tulpaner i fönstret där solen ligger på.

4. Välj rätt vas

Stora runda vaser är både trendiga och fina, men lite opraktiska när det gäller tulpaner. Tar du en rak och hög vas så håller sig tulpanerna raka längre.

5. Skär av stjälkarna igen

Börjar dina tulpaner vissna lite lätt så kan det vara en idé att ta ur blommorna ur vasen och skära av en centimeter av stjälkarna igen. Passa på att byta ut vattnet samtidigt! Då får tulpanerna en nytändning.

Bildkälla: Pexels

Mer:

6 tips på bra inredningsbutiker online

Gilla Modette på Facebook!