Fem misstag du gör när du inreder – som får ditt hem att se mindre ut

1 av 2
Fem vanliga misstag du gör när du inreder hemmet. - Foto: Unsplash & Pexels
2 av 2
- Foto: Foto: Photographee.eu/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Dags att inreda? Här är fem vanliga misstag som kommer göra att ditt hem ser mindre ut.

1. Du hänger tavlorna för lågt

Att hänga tavlorna för lågt i ett rum kan göra att det upplevs som mycket mindre då du förlorar illusionen av en hög takhöjd. Testa häng dina tavlor (eller varför inte en spegel som reflekterar ljuset bättre?) i ögonhöjd och lite uppåt.

2. Rummet är mörkt

Visst, det är mysigt med mörka kulörer men en dålig belysning eller en alldeles för mörk färg på väggarna kan göra att rummet krymper. Om du har tight med kvadratmeter som det är där hemma så kan det vara en god idé att måla väggarna ljusare.

3. Du har alldeles för mycket prylar

Prylar tar upp mycket plats och kan upplevas som kvävande i ett rum. Rensa ut och låt färre saker stå framme så kommer rummet kännas luftigare och mer rymligt.

4. Du har för stora möbler

Det är skillnad på soffa och soffa. Se till att du även kollar på måtten och speciellt håller koll på hur breda armstöden är och hur djup soffan är. Behöver du ett stort matbord eller räcker det med en högre och nättare variant?

5. Dina gardiner hänger för tätt och för lågt

Låt inte gardinlängderna ta upp hela rummet. Dra isär dem så du får ordentligt med ljusinsläpp och solen kan lysa in ordentligt. Då kommer rummet upplevas som ljusare och mer rymligt. Häng också gardinerna på en skena i taket för att utnyttja höjden till max!


Söndagar är oftast förknippat med ångest då helgen snart är slut och en ny vecka ska börja. Genom att göra somliga saker på söndagen kan du ge dig själv den bästa veckostarten. Se mer i videon nedan! 

Mer:

6 tips på bra inredningsbutiker online