Du har använt hårspray fel hela livet – här är misstaget som gör håret stelt

Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Om ditt hår blir hårt, stelt och stripigt av hårsprayen så har du antagligen använt flaskan fel i hela ditt liv.

Att fixera sin frisyr så den ska hållas på plats, utan att den förstörd, är lättare sagt än gjort. Hårsprayen gör ofta att frisyren blir hård, stel och inte alls som du ville ha det. Men det finns ett sätt att använda hårsprayen på som gör att håret behåller sin fina form utan att bli sådär hårt av sprayen.

Tricket är nämligen inte så svårt att förstå sig på, nyckeln till en snygg fixerad frisyr handlar nämligen om avståndet du sprayar på. Håller du flaskan för nära håret så blir håret stripigt och hårt där du sprayar.

Men om du håller flaskan längre ifrån håret så fördelas sprayen jämt och du slipper de hårda partierna och istället får en fin frisyr som håller sig på plats.

Om det inte hjälper att hålla sprayflaskan längre ifrån håret så kan det vara hårsprayen som är för stark. Fråga din frisör om vilken spray som passar din hårtyp allra bäst, sen är det bara att spraya på!

Om du upplever att ditt hår blir fett på nolltid så kan det bero på ett misstag du gör när du duschar, se vad du gör för fel – och hur du kan åtgärda det i spelaren nedan:

Mer:

Det här händer om du använder balsam före schampo