Hannahfina åker på semester 12 gånger om året – här är hennes restips

- Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Hannahfina Rohrmüllers kärlek för resandet har hängt i sedan barnsben. Idag är hon 27 år gammal och hinner, trots sitt heltidsjobb, åka på semester fler gånger om året än vad du kan räkna till på dina fingrar.

Ända sedan Hannahfina var liten har hon rest flera gånger om året och även om hon idag är 27 år gammal, har två jobb och sambo så ser hon alltid till att kunna resa och se världen flera gånger per år.

– Det kan bli mellan åtta till tolv resor per år. Men då är inte alla resor långt borta utan mest härliga weekends, berättar Hannahfina för Modette.

Bildkälla: Instagram/hannahfina

Att resa så mycket väcker såklart många frågor, hur har man råd till det? Och hur hinner man ens komma iväg så ofta?

– Hemligheten är väl att ta vara på tiden som man är ledig. Försöka ta ledigt så ledigheten blir sammanhängande med röda dagar, eller att jag förlänger helgen med att ta ledigt måndag och tisdag, säger Hannafina till Modette.

För att kunna säga ja till resor så måste du dock säga nej till andra saker som kostar pengar. Hannahfina delar med sig av vad hon prioriterade bort för att kunna få se mer av världen.

– Förut handlade jag väldigt mycket kläder, köpte take-away kaffe på väg till jobbet och åt nästan alltid ute. Nu har jag en basgarderob och impulsköper ingenting. Stort nej till att köpa kaffe varje dag på väg till jobbet och matlådor till lunch gäller. För vem vill inte hellre äta matlåda, spara pengar och kunna åka utomlands oftare, säger Hannahfina.

Bildkälla: Instagram/hannahfina

Om du ska åka på en weekend med din partner är det Rom och Venedig som gäller enligt Hannahfina. Men om du vill satsa på en helg med tjejerna borde ni resa till Palma eller Milano för att shoppa, dricka drinkar och få uppleva en lagom citypuls.

Hannahfina är dessutom en riktig taktiker när det kommer till att fynda billiga och bra resor. Hon vet när man ska boka, var man ska boka och hur för att få semestra till så bra pris som möjligt. Så om du är sugen på att också kunna resa lika ofta som Hannahfina så borde du kolla hennes hemliga hacks i videon ovan.

Mer:

Här är hotellet där allt är rosa – ett måste på din bucketlist