Hilda x Don Diablo släpper låt till minne av Avicii

Låt till minne av Avicii - Foto: Bildkälla: Instagram/Avicii, Hilda
Dela på Pinterest
20 april kom den tragiska nyheten att Tim Bergling, även känd som Avicii, gått bort. Nu har artisten och låtskrivaren Hilda släppt hyllningslåten "Wake me when it's Quiet" - och alla pengar går till välgörenhet som arbetar med psykisk ohälsa.

Den 20:e april i år kom den tragiska nyheten att Tim "Avicii" Bergling gått bort. Tim blev 28 år gammal och några dagar efter dödsbeskedet gick hans familj ut med ett öppet brev.

"Nu orkade han inte längre. Han ville få frid", är en del av brevet.

Hela världen sörjer artistens bortgång och diskussionen om pyskisk ohälsa spred sig fort. En av alla miljontals människor som sörjer Tim Bergling är artisten och låtskrivaren Hilda.

Bildkälla: Hilda


– Jag var i studion med mina polare när jag fick beskedet. Det gjorde liksom fysiskt ont, trots att jag inte kände honom. För mig personligen tror jag det dels handlar om att han speglar så mycket av min uppväxt. Mina bästa fester, mitt första heartbreak och egentligen hela min tonårsperiod, säger hon till Modette.

Dagen efter beskedet satt hon i studion med sin vän Kian och pratade om vad som hade hänt, och där och då började de skriva en låt. 

Bildkälla: Hilda

– Vi började skriva en låt, utan någon som helst tanke på att den skulle handla om vad den gör. Men när jag började skriva texten, kunde jag inte inte skriva om det. Tror aldrig jag har skrivit en låttext så fort, det var som att mina tankar var tvungna att få komma ut på papper, säger Hilda. 

Låten som kom till där i studion dagen efter beskedet släpptes igår och redan nu, bara ett dygn senare, har Hilda fått hundratals meddelanden från folk som visar sin tacksamhet, dels för den fina låten men också för att de själva ser ljuset i tunneln.

– Jag är själv en av dom som dagligen lever med ångest som kommer och går. Det bidrar också till att hans bortgång gör så ont i mig. Det är slut på att inte prata om psykisk ohälsa nu. Barriären måste ner och vi måste börja prata. Börja med att bara berätta för en person du litar på. Du tror att du är ensam, men ensam är det sista du är, säger hon.

Låten, som hon gjort tillsammans med världskända DJ:n och producenten Don Diablo, heter "Wake Me When it's Quiet", och låttexten innehåller flera av Aviciis låtnamn.

– Det föll naturligt och var till största del omedvetet. Jag ville få in Tim i texten utan att få det handla om honom. För mig handlade det endast om att få ut allting jag kände inombords den dagen och paketera det på ett sätt som sprider det ljus hans musik spred till människor över hela världen, säger hon.

Skulle du säga att det är en hyllningslåt till Avicii?

– En får tolka det hur en vill. För mig är det viktiga att vi börjar uppmärksamma ämnet och förstår att det alltid finns hjälp att få. Men självklart, han gav låten liv, säger hon till Modette.

Alla intäkter från låten kommer skänkas till organisationer i Sverige som arbetar med psykisk hälsa för unga.  

Se deras video i spelaren ovan.

Gilla Modette på Facebook!