Ska man berätta om otrohet för sin partner? Relationsproffsen svarar

Ska man berätta för sin partner om man varit otrogen? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Att berätta för sin partner att man varit otrogen är inte en självklarhet. Det finns många saker som talar för att berätta, men det finns också undantag då man borde hålla tyst enligt tjejerna från podden "Alla våra ligg".

När det kommer till otrohet så finns det oftast bara två alternativ, berätta eller hålla tyst för evigt. Många anser att det är onödigt om det inte rört sig om en stor grej medan vissa tycker att man alltid ska berätta för sin partner om man gått över gränsen.

Vi tog upp den här frågan med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck som driver sex- och relationspodden "Alla våra ligg" för att höra deras åsikt.

De båda är delade i frågan. Mycket beror på vilka gränser som paret satt, samt hur grova överträdelser som har skett under otroheten.

Bildkälla: Instagram/Allavåraligg

– Jag skulle säga att ärlighet varar längst. Och vill den här personen vara ihop med sin partner fortfarande så... Det kommer komma fram, säger Anna Dahlbäck.

Amanda Colldén anser att ärlighet inte alltid behöver vara det enda rätta. Speciellt inte om anledningen är att lätta sitt eget hjärta och samvete. Se hur Amanda resonerar i videon ovan.

Tycker din partner att ni har för lite sex i ert förhållande? Se Anna och Amandas bästa tips för att hitta en balans i videon nedan:

Bildkälla: Shuttershock

Mer:

Det här ska du tänka på om du lätt får sår i underlivet efter sex

Min partner tycker att vi har för lite sex – vad ska jag göra?