Så detoxar du ditt hem med 5 enkla steg

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Känner du att ditt hem behöver ett litet lyft nu innan semestertiderna drar igång? Med några enkla knep kan du detoxa hemmet och få in en fräschare känsla på nolltid.

1. Byt ut platssaker

Att ha mycket plast i sitt hem är varken miljövänligt eller snyggt (i vissa fall). En enkel sak du kan göra som enkelt förändrar ditt hem och ger det ett fräscht lyft är att byta ut plastflaskor, plastvaser eller annat till glas. Det är lätt att hålla rent och ser lyxigare ut! 

2. Gör rent dina skor

Dina skor drar in massvis med smuts och bakterier. Det gör att hallen lätt kan se ganska sunkig ut och golvet blir smutsigt. Ta ut dina skor och gör rent dem ordentligt. En sommarstädning av alla dina skor, helt enkelt! 

3. Köp blommor och ljus

Investera i lite härliga blommor som både ser fräscht ut och doftar ljuvligt. Gör sedan detsamma med lite ljus så kommer du märka stor skillnad. Gärna i sov- och badrummet som ofta behöver det där lite extra.

4. Rensa ur lådor

Kökslådorna, byrån i vardagsrummet eller lådorna i arbetsrummet. Ta en ordentlig städning i varenda en och sortera bort allt du inte behöver. Det kan ta lite tid men det är SÅ värt det när du drar ut lådorna sedan och ser att allt ligger i ordning. 

5. Städa garderoben

Precis som med lådor så blir garderoben lätt en plats där allt hamnar i huller och buller. Städa ur den ordentligt, sälj allt du inte vill ha och du tjänar lite extrapengar på köpet!

Mer:

Så gör du en egen trendig inbyggd bokhylla – utan en dyr snickare

Gilla Modette på Facebook!