Här är IKEA:s designsamarbeten 2018

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Adidas, Lego, KEA har avslöjat vilka designsamarbeten som kommer dyka upp under 2018 och det är minst sagt maxat.

IKEA släpper varje år flera olika designsamarbeten, förra året såg vi bland annat ett samarbete med Tom Dixon och Hay – och 2018 blir inget undantag.

Under Democratic Design Days 2018 i Älmhult presenterade IKEA äntligen vilka samarbeten som kommer dyka upp under året, något ELLE Decoration skrivit om – och det ser riktigt bra ut.

Bland annat kommer det bli kollektioner som fokuserar på e-sport, småbarn, solenergi och träning. Se hela listan på alla designsamarbeten under 2018 nedan.

Bildkälla: IKEA

1. Lego

Under året kommer IKEA lansera en kollektion tillsammans med Lego, alltså en dröm för alla barn och föräldrar där ute.

– Vi vill skapa fler lekfulla upplevelser hemma för barn och föräldrar, säger Fredrika Inger, Business area manager för Children’s Ikea, om samarbetet.

2. Saint Heron

Saint Heron är grundat av Solange Knowles, som är Beyoncés syster. Saint Heron kombinerar och bygger design genom visuell konst och musik, något IKEA nu tar in i sitt sortiment.

3. Adidas

Tränar du hemma? Då kommer du gilla det här. Under året lanserar IKEA nämligen ett samarbete med Adidas. 

– Det finns inget annat varumärke som förstår sport som Adidas. Vi vill ta idrotten in i hemmet, eftersom det finns ett stort behov för det, säger Marcus Engman. Ikeas designchef, om samarbetet på presskonferensen i Älmhult.

3. Stefan Diez

Det här samarbetet kommer handla om kontor. Stefan Diez är grundare av Diez office och har tidigare haft samarbeten med bland annat danska Hay. 

– Vi försöker hitta något vi saknar när vi bygger nya kontor. Något mellan arkitektur och möbler, säger Marcus Engman, Ikeas designchef, om samarbetet på presskonferensen i Älmhult, skriver ELLE Decoration.

4. Little Sun

Ett annat samarbete IKEA kommer lansera under året är ett med Little Sun och Olafur Eliasson, som är en känd konstnär. Det här kommer handla om solenergi, miljötänk och konst. 

6. Area Academy

Det här designsamarbetet kommer bli en dröm för alla e-sportsjunkies där ute. Area Academy jobbar med pedagogiska strukturer för e-sport och tillsammans med IKEA kommer de ta fram stolar för e-sport.

Mer:

IKEA har släppt årets sommarkollektion och vi vill ha allt

Gilla Modette på Facebook!