Zac Efrons nya frisyr får fansen att rasa: "Kulturell appropiering"

Zac Efrons följare menar att han gör en kulturell appropriering
Zac Efron har fått mycket kritik efter sin senaste bild på Instagram - Foto: Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT
Dela på Pinterest
Zac Efrons en nya bild på sin frisyr på Instagram har väckt många debatter och åsikter hos hans följare.

Zac Efron publicerade en bild på sig själv med dreadlocks och bildtexten "Just for fun" på Instagram. Dock blev valet av bild, frisyr och bildtext något han fick ångra då han har fått stor kritik.

Bildkälla: Instagram.com/zacefron

Kritiken som Zac Efron har mött efter att bilden har publicerats har handlat om att hans frisyr är ännu ett klassiskt exempel på en kulturell appropriering

Bildkälla: Instagram.com/zacefron

Många av hans följare menar på att anammandet av en annan kultur inte är "Just for fun" som Zac Efron själv verkar tycka. En annan följare anser att High School Musical-stjärnan har givits så många privilegier, erfarenheter och upplevelser i livet att han bör ha blivit informerad om att dreadlocks är en kulturell appropriering som inte borde ske. 

Bildkälla: Instagram.com/zacefron

Ytterligare en av kommentarerna från följare menar på att kulturell appropriering innebär att man tar eller använder något från en annan kultur än ens egna utan att visa förståelse eller respekt för kulturen.

Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT

Trots all kritik skådespelaren har fått för sin frisyr och bildtext så har han även fått kommentarer som inte är lika kritiska. Somliga menar att de som kritiserar honom borde läsa historien om dreadlocks innan de yttrar sig, att alla har frihet att ha vilken frisyr de vill. Medan andra ifrågasätter även vad som hände med kulturell mångfald.

Läs mer: 

Så ska du aldrig ragga på Zac Efron – om du vill ha en chans