Kylie Jenner är yngsta någonsin på Forbes lista över rikaste kvinnorna

Kylie-Jenner-forbes
Kylie Jenner är med på Forbes lista över rikaste kvinnorna som tjänat sina pengar själv. - Foto: Bildkälla: Ted Shaffrey/AP/TT och Matt Sayles/AP/TT
Dela på Pinterest
Amerikanska Forbes listar Kylie Jenner som den yngsta någonsin att vara med på listan över kvinnor som har blivit miljardärer på egen hand.

Kylie Jenner är främst känd som den yngsta i Kardashian-klanen men som under årens gång har hunnit bygga ett eget imperium. För endast tre år sedan grundade Kylie Jenner sitt beautymärke Kylie Cosmetics by Kylie Jenner och därefter har hon etablerat en app och ett klädmärke tillsammans med systern Kendall Jenner.

Bildkälla: Jordan Strauss/AP/TT

Kylie, tillsammans med övriga Kardashians, är en av världens största trendsättare med över 110 miljoner följare på Instagram. Allt som Kylie Jenner rör, säger eller har på sig blir trendigt och skapar en "måste ha" känsla. 

Bildkälla: Matt Sayles/AP/TT

Igår släppte amerikanska Forbes sin årliga lista över USA:s rikaste kvinnor som tjänat ihop sina pengar själva utan något arv eller liknande. 20-åriga Kylie Jenner hamnade på plats nummer 27 på listan och har en förmögenhet på 900 miljoner dollar, vilket motsvarar nästan 8 miljarder kronor. 

Med plats 27 av 60 på listan utsågs även Kylie Jenner som den yngsta någonsin att vara med på listan. Kravet för att hamna på listan var att man har ett kapital på minst 320 miljoner dollar som man tjänat ihop själv. Andra kvinnor som också fanns med på listan var Taylor Swift, Beyoncé, skönhetsmogulen Huda Kattan och systern Kim Kardashian

Bildkälla: Daily Mail

Enligt Forbes kommer nästan 800 miljoner dollar av hennes förmögenhet från Kylie Cosmetics som hon äger till 100 procent. Forbes har även räknat ut att om Kylie fortsätter som hon gjort tidigare så kommer hon inom ett år bli den yngsta personen någonsin som tjänat ihop en miljard dollar. Då går hon även om Facebook-grundaren Mark Zuckerberg som blev miljardär när han var 23 år gammal.

Läs mer:

Bilden på Kylie Jenners ansikte utan fillers hyllas av fansen