Så planerar du en sista minuten resa

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Vill du inte att sommaren ska ta slut? Är du sugen på att vara spontan och boka en sista minuten resa med tjejgänget? Här är tipsen som du inte får glömma.

Var flexibel

När man ska boka en sista minuten resa är det viktigt att vara flexibel. Om du börjar leta efter en resa i början av semestern, då är du mer flexibel med datumen än om du börjar leta sista veckan. Ibland kan man ha tur ändå och lyckas pricka in en sista minuten med just de datumen som man är ledig på. Men du har större chans att ta del av de bästa erbjudandena om du är flexibel. 

Bildkälla: Unsplash

Jämför flera olika resebyråer 

Det är viktigt att inte ta första och bästa, utan ha tålamod och håll koll på diverse sajter. Många sidor säger att dem erbjuder den bästa dealen men sedan visar det sig att det endast är bortkastade pengar, fall inte dit. De flesta resorna går även att boka direkt från mobilen, så det är enkelt att ha översikt över olika resebyråer. 

Åk ensam

Velar dina vänner fram och tillbaka om de vill hänga med eller inte? Åk då själv. Det låter kanske tråkigt eftersom det skulle vara något hela tjejgänget skulle göra ihop men om de inte kan bestämma sig och du jättegärna vill åka iväg på sista minuten resa så är det de bästa du kan göra. Ibland är vänner och familj det som håller oss tillbaka från att göra det som vi verkligen vill, och det kan vara svårt att få ihop allas schema, budget och viljor. Dessutom kommer du lära känna många nya människor under resan samt lära dig mycket om dig själv. 

Bildkälla: Unsplash

Res i Sverige

Ge er ut på en Sverigeturné och upptäck vårt fina land! Det är inte alltid det lättaste att åka utomlands med tanke på visa och att resan, trots att det är en sista minuten, ska vara planerad i minsta detalj. Om ni ger er ut i Sverige har ni möjlighet att vara lite mer spontana. 

Åk på roadtrip

Om alla inte har möjlighet att flyga eller ni inte hittar den perfekta sista minuten resan är ett alternativ att åka på roadtrip om någon i gänget har ett körkort. Om ni har tid och budget till att bila i Europa, ta då tillfället i akt då era möjligheter oändliga!

Bildkälla: Unsplash

Var spontana

Om ni vill vara riktigt spontana, boka då en flygbiljett och lös allt annat när ni är på plats på destinationen. Boka in er på ett hotell en natt och åk sedan vidare. Åk dit vinden tar er. 

Läs mer: 

5 chanser du bara får i 20-årsåldern – som du borde ta