Hur du lär dig tycka om ensamheten – om du bor själv

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du precis flyttat hemifrån och kanske till en helt ny stad? Eller bor du helt ensam för första gången? Det är vanligt att man kan känna sig extra ensam när man flyttar bort från sin trygghet.

1. Lyssna på din favoritmusik

Om du bor själv kan det lätt kännas ensamt så när du känner att tystnaden är väldigt hög, sätt på din favorit spellista på Spotify. Musik kan få oss gladare och känna oss mindre ensamma. 

Bildkälla: Unsplash

2. Ha ditt skafferi fullt med de sötsaker som du älskar mest

En fördel med att bo själv är att du kan köpa hur mycket sötsaker du vill utan att någon klagar eller har åsikter om det. När du känner dig extra ensam eller har hemlängtan kan det också vara skönt att ha sitt favoritsnacks i skafferiet.

3. Fika

Unna dig själv en fika eller kaffe på caféet som ligger i ditt kvarter. Genom att sätta dig på ett café känner du dig mindre ensam, även om du är omringad av okända människor. Om du är uttråkad en lördag sätt dig med en kaffe i ena handen och en bra bok i andra. Och om du kommer dit ofta är chansen rätt stor att du blir en stammis och då känner du dig lite mer hemma. 

Bildkälla: Unsplash

4. Prata på FaceTime med vänner och familj

När hemlängtan är extra stor kan det vara skönt att prata med de du saknar mest. Ring hem och prata på FaceTime, då känns det inte lika jobbigt. Det är ju nästan som att träffas IRL.

5. Gör det du älskar

Att bo ensam innebär att du kan göra vad du vill, ha egentid och göra det du älskar. Dansa, sjung, måla, träna eller läs, du har all världens tid att göra det du är passionerad av.

Bildkälla: Unsplash

6. Kom ihåg att det tar tid

Det är jobbigt att flytta hemifrån för första gången och ensamheten som kan komma med det. Men kom ihåg att det tar tid att komma in i nya rutiner och en ny stad. Var så spontan som möjligt och försök hitta dina rutiner i staden. 

Läs mer:

Ska du flytta snart? Här är nyheterna för hösten 2018 på IKEA