Youtuber och Instagramprofil – så ser Klimpen från Bert ut idag

Så ser Klimpen ut idag – 24 år efter att Bert hade premiär.
Nu har det gått 24 år sedan succéserien Bert hade premiär. Skådespelaren Martin Iliou, som spelade "Klimpen", är idag 40 år gammal och driver en Youtubekanal tillsammans med sin flickvän. - Foto: SVT och Martin Iliou.
Dela på Pinterest
I år är det över 24 år sedan som serien Bert hade premiär. Karaktären "Klimpen" var en av alla skådisar som gjorde ett avtryck hos alla tittare. Idag är Per Martin Lindqvist, numera Iliou, 40 år gammal och en profil på Youtube.

Bert, Lill-Erik och Klimpen är bara några av karaktärerna som gjorde ett avtryck hos alla svenskar som följde serien "Bert" när de växte upp. Idag har det gått nästan 24 år sedan och skådespelarna som var tonåringar då har blivit vuxna nu.

När Martin spelade Klimpen i Bert för 24 år sedan var han bara 16 år gammal. Bildkälla: SVT

Skådespelaren bakom karaktären Klas "Klimpen" Svensson heter egentligen Martin Iliou och nu tar han ett kliv tillbaka in i rampljuset på Youtube och Instagram.

När Bert började sändas var Martin, som spelar "Klimpen", bara 16 år gammal. Nu har det gått 24 år sedan serien hade premiär och idag är Martin 40 år gammal – och han rockar fortfarande sin klassiska BLÄ-jacka.

Martin har fortfarande kvar sin skinnjacka med texten "BLÄ" från Bert-serien. Bildkälla: Instagram/MartinIliou

Utöver sitt konto på Instagram där han heter Martiniliou så driver han även en Youtubekanal tillsammans med sin tjej, Eweline Stenberg.

Paret har varit tillsammans sen i December 2017 skriver Eweline på sin Instagram där hon heter "Missewelinestenberg".

Martin Iliou tillsammans med flickvännen Eweline Stenberg. Bildkälla: MartinIliou

På deras Youtubekanal så bjuder paret på en hel del historier, utmaningar och Martin reagerar även på gamla avsnitt från Bert-serien i flera vloggar.

Så om du inte fick nog av Klimpen från Bert-serien så kan du fortsätta följa Martin som låter delar av karaktären leva vidare på sina sociala medier.

Idag ser Klimpen ut så här och du kan följa honom på både Youtube och Instagram. Bildkälla: MartinIliou

Bert var bara en av alla svenska ungdomsserier som gjorde succé under vår uppväxt. Serien "Eva & Adam" sändes under flera säsonger och blev även till film. En karaktär som fick en speciell plats i våra hjärtan var då Petra. Se vad hon gör idag, 17 år efter premiären, i spelaren nedan.

Mer:

Så ser Elin och Agnes ut från "Fucking Åmål" ut idag

Så ser Jonte från "Eva & Adam ut idag – 18 år senare

Tsatsiki, morsan och polisen – så här ser Tsatsiki ut idag