8 saker vi har lärt oss av Liza Miller från serien Younger

Liza Miller heter på riktigt Sutton Foster och är född 1975
Liza Miller heter på riktigt Sutton Foster och är född 1975. - Foto: TV4_Cmore
Dela på Pinterest
TV-serien Younger slog igenom stort i Sverige och nu väntar de sista och avslutande avsnitten av säsong 7. Här är allt vi har lärt oss av huvudkaraktären Liza Miller!

1. Det går att lära sig allt

40-åriga Liza Miller har lärt oss att ingenting är omöjligt att lära sig. Det var när Liza skiljde sig från sin dåvarande man som hon bestämde sig för att börja jobba efter att hon varit hemmafru och tagit hand om sin dotter i nästan 15 år. När Liza börjar jobba inom bokpublicering låtsas hon att vara 26 år för att lättare få jobb i den hårt konkurrerande branschen i New York. Liza bevisar att man kan vara 40 år och lära sig allt som krävs för att man ska göra en lysande karriär. 

Det spelar ingen roll om vi är 20 eller 40 år, ingenting är omöjligt och vi kan alltid bli bättre samt göra bättre i från oss.  

Bild: Huvudpersonen i serien är Liza Miller. Bildkälla: Christopher Smith/AP/TT

2. Vikten av girlpower

Kanske en av de viktigaste sakerna som vi lärt oss av Liza Miller. Det finns ingen mening med att jämföra sig med andra tjejer. Det spelar egentligen ingen roll om du befinner dig i ett jobbsammanhang eller på en bar, tjejer ska stå upp för varandra och hjälpas åt. Varför ska man vara elaka mot varandra och se allt som en tävling om vem som lyckas bäst? Istället borde vi göra som Liza Miller och hjälpas åt att peppa varandra.

3. Ålder spelar ingen roll

Om det är något som Liza Miller har lärt oss är det att ålder inte spelar någon roll. Förvisso ljuger Liza om att hon är 26 år när hon i själva verket är 14 år äldre. Men att vara 40 år och dejta en 26-åring? Inga problem. Det här med att ålder spelar roll är snarare en myt, om man hittar personer som man är likasinnad med så har åldern absolut ingen betydelse.

Bild: Liza tillsammans med de manliga huvudrollerna, Charles och Josh. Bildkälla: Christopher Smith/AP/TT

4. Ärlighet varar längst

De första säsongerna ljuger Liza och säger att hon är 26 år, men ju längre in i serien vi kommer desto svårare är det för 40-åringen att vara tyst om sin hemlighet. Här har vi lärt oss att ärligheten vara längst och det är bättre att vara ärliga från första början. Det är inte så kul när en historia som man har ljugit ihop kommer fram.

Bild: Några av de kvinnliga huvudrollerna i Younger. Bildkälla: Christopher Smith/AP/TT

5. Ingenting är omöjligt

Ingenting är faktiskt omöjligt. Även om mål och drömmar kan kännas långt bort så går de ändå att uppfylla. Den enda som hindrar dig är du själv och dina tankar om att du inte kan. Allt är möjligt och det har verkligen Liza Miller bevisat för oss.

Mer:

Tunna blå linjen säsong 2 – här är allt vi vet