Så får du ut mest av kompisresan – och slipper onödigt tjafs

Detta borde du tänka på innan du bokar resa med tejgänget - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ska du och tjejkompisarna ut och resa innan månadens slut? Eller planerar ni en resa ihop? Det finns några saker ni borde ha i åtanke innan ni bokar resan.

1. Res med kompisar du kommer bra överens med

Denna punkten är A och O för en lyckad kompisresa. Ni kommer kanske inte överens om allt, men det viktiga är att ni kommer överens om det väsentliga. En bra början är om ni är enade om resmål och hur länge ni ska vara bortresta. 

Det är viktigt att resa med kompisar som du kommer överens med. Bildkälla: Unsplash

2. Fråga innan resan vad alla vill ha ut av den

Ser en del av tjejgänget resan som riktig festresa medan övriga ser det som en lugn resa med kortspel varje kväll och träning tidigt på morgonen? Här är det viktigt att du tar reda på vad alla förväntar sig av resan, så det inte visar sig när du väl kommer dit att alla har olika förhoppningar. Vill alla få ut olika av resan? Kompromissa då. Gör de alla vill, oftast är det spontana det roligaste.

3. Checka att alla har en liknande budget

Om hela tjejgänget ska åka iväg på semester tillsammans är det viktigt att checka så att alla har en liknande budget. Det är viktigt att alla är nöjda med budgeten så att ingen känner sig begränsad och inte kan hänga med på allt. Fundera på hur mycket pengar ni ska spendera på transport, hotell, mat, och nöje.

Det är viktigt att alla är nöjda med budgeten som finns på resan. Bildkälla: Unsplash

4. Fråga om alla kan tänka sig att vara flexibla

Det kan låta som en dum fråga, men när det väl kommer till kritan är inte alla så flexibla och förstående som dem påstår. Om alla är överens om ett matställe förutom en person som vägrar, så kanske personen i fråga får vara flexibel. Därför är det viktigt att alla lovar att de ska vara flexibla eller inte bli sura om de inte får sin vilja igenom.

5. Ge varandra utrymme

Kanske en av de absolut viktigaste punkterna. Vi alla behöver utrymme i form av egentid då och då. Kanske har det blivit för mycket socialt och stämningen börjar bli lite sämre. Det är även viktigt att veta när de andra i gängen behöver utrymme så att man inte pushar dem till något och det sedan blir kaos. 

Res med vänner som du kommer väl överens med. Bildkälla: Unsplash

6. Res med kompisar som du kommer överens med

Kommer du och din kompis inte överens i vardagen? Då bör ni kanske inte resa ihop. Vi alla har dem vännerna som vi verkligen älskar men ändå finns det småsaker som gör det inte alltid klickar. Om det finns fler saker som du stör dig på med kompisen än saker som du tycker om, då är det ett varningstecken. 

7. Var närvarande

Brukar du ha telefonen i handen varje minut på dygnet? Försök då att vara närvarande när du är på semester med dina tjejkompisar. Att ta bilder då och då gör inte så mycket, men du behöver inte kolla din jobbmejl eller schema stup i kvarten. Likaså med Instagram eller Facebook, du lär inte missa jättemycket. Det är bättre att du är närvarande tillsammans med dina kompisar. 

Läs mer: