Nikki Amini ber om ursäkt efter Izadoras audition

Nikki Amini, Izadora Burenstrand
Nikki Amini ber om ursäkt efter Izadoras audition - Foto: Henrik Montgomery/TT, TV4
Dela på Pinterest
Idol är musikprogrammet som går ut på att upptäcka nya artister – inte kritisera deltagarnas val av kläder och klädstilar, menar kritiker.

Det var i måndagens avsnitt av Idol som vi fick se Izadora Burenstrand splittra juryn med hennes audition – men inte med hennes röst, utan hennes klädstil. Izadora kommer in i juryrummet med håret uppsatt i en tofs, jeans, ett linne och en mossgrön kofta. 

Trots att Izadora sjöng den svåra låten "Chandelier" med Sia helt felfritt så går hon inte vidare. Redan innan hon har börjat sjunga ifrågasätter juryn hennes klädval dagen till ära. 

Izadora Burenstrand blev ifrågasatt på grund av hennes klädsel. Bildkälla: TV4

– Om du skulle ha kommit hit och manifesterat dina visioner rent fysiskt i klädval. Skulle du fortfarande ha valt det här du har på dig nu, ifrågasatte Kishti Tomita efter att hon sjungit. 

Izadora svarar Kishti med att det beror på men hon tror att hon ändå skulle valt den klädseln. Kishti var här inte helt övertygad om Izadoras svar och menade på att eftersom hon svarade det beror på kan hon intyga att hon inte har någon koll på det där området. 

Idoljuryn består av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Kishti Tomita var inte den enda jurymedlemmen som var skeptisk till Izadoras klädval, utan även hennes kollega Nikki Amini.

– Jag blev inte berörd av helhetsintrycket av dig så jag kommer rösta nej, sa Nikki Amini till Izadora. 

Efter måndagens avsnitt har Kishti och Nikki fått stor kritik över hur de kritiserade Izadora utifrån hur hon såg ut på sin audition. Något som har fått Nikki Amini till att be om ursäkt för sitt beteende.

"Jag är ledsen över att vissa har tolkat det som att jag i måndagens program av Idol har haft ett negativt bemötande gentemot en ung tjej. Jag förstår att ni är besvikna och reagerar, det gjorde jag med när jag fick se hur programmet var klippt", skriver Nikki på Instagram.

Izadora Burenstrand fick gå hem utan en guldbiljett. Bildkälla: TV4

Det var många som främst reagerade på att det var de kvinnliga jurymedlemmarna som tryckte ner en ung tjej utifrån hur hon såg ut, medan de manliga ville ge henne en guldbiljett för hennes sångröst. Vilket många menar på att det är just vad Idol handlar om – sångrösten.

"Jag vill poängtera att jag aldrig i den audition som det nu stormar kring, eller någon annan, har baserat mitt beslut på något annat än helhetsintrycket. Jag minns den här auditionuttagningen och har dessutom sett råmaterialet från hela audition och jag är väldigt tydlig med att Izadora inte ska lämna juryrummet med känslan av att hon inte fått en guldbiljett baserat på hennes klädsel.", fortsätter Nikki.

Jurymedlemmen Anders Bagge gifte sig för någon vecka sedan, kolla in bilderna från hans bröllop i videon nedan.