Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

6 saker alla tjejer borde veta om onani

Detta behöver du veta. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Fördelarna med onani är många och här är 6 saker du behöver veta.


1. Det är helt normalt
58 procent av alla tjejer i åldern 14-17 år har onanerat minst en gång i sitt liv, enligt en studie som gjordes 2011.

Det är inget konstigt med att njuta på egen hand.
Bildkälla: Unsplash

2. Du är inte ofräsch för att du gör det.
Det är varken konstigt, äckligt eller onormalt att onanera. Snarare är det en helt naturligt grej som hjälper dig att upptäcka din kropp och känna dig mer bekväm med den. Samtidigt är det inte heller något fel med att inte onanera. Du gör det som känns bra för dig, helt enkelt.

3. Det är ett utmärkt sätt att lära känna sin kropp.
Alla kroppar fungerar olika, och det är inte alltid så lätt att veta vad man tycker om. Att onanera kan därför hjälpa dig att på egen hand komma på hur just du funkar. När du sedan träffar en eventuell partner blir det även lättare för dig att visa hen vad du gillar.  


Ha tålamod och ta det lugnt.
Bildkälla: Unsplash


4. Du får inte alltid orgasm.
Att onanera betyder inte automatiskt att du kommer att få orgasm. Men ge inte upp, även om det inte händer på en gång. Ha tålamod och ta det lugnt, ju mer avslappnad du är desto lättare blir det.

Det är inget konstigt med att inte få orgasm.
Bildkälla: Unsplash


5. Orgasm är inte ett måste
Du är inte misslyckad för att du inte lyckas få orgasm. Visst är det härligt om det händer, men det är långt ifrån alla som alltid når dit. 

Lyckligt par
Bildkälla: Unsplash

6. Att din partner onanerar betyder inte att hen inte tänder på dig.
Många kan känna sig oroliga om ens partner rör sig själv på egen hand, och få en känsla av att man inte räcker till. Men oavsett hur nöjd man är med sin relation är det inget konstigt med att onanera. Sexualupplysaren Ellen Kate Friedrich säger i en artikel att hon har noterat att människor som är nöjda med sina relationer tenderar att onanera oftare. 

Är du nyfiken på att veta mer om sex och relationer så tipsar vi om bra poddar i den här videon: