6 saker alla tjejer borde veta om onani

Tjej står och kollar upp me händerna över huvudet och ler
Detta behöver du veta. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Fördelarna med onani är många – här är 6 saker du behöver veta.

6 saker alla borde veta om onani

1. Det är helt normalt
Ja, alla onanerar och det är helt normalt!

Bildkälla: Unsplash

2. Det är inte ofräscht
Det är varken konstigt, äckligt eller onormalt att onanera. Snarare är det en helt naturligt grej som hjälper dig att upptäcka din kropp och känna dig mer bekväm med den. Samtidigt är det inte heller något fel med att inte onanera. Du gör det som känns bra för dig, helt enkelt.

3. Det är ett utmärkt sätt att lära känna sin kropp
Alla kroppar fungerar olika, och det är inte alltid så lätt att veta vad man tycker om. Att onanera kan därför hjälpa dig att på egen hand komma på hur just du funkar. När du sedan träffar en eventuell partner blir det även lättare för dig att visa hen vad du gillar.  


Bildkälla: Unsplash

4. Du får inte alltid orgasm
Att onanera betyder inte automatiskt att du kommer att få orgasm. Men ge inte upp, även om det inte händer på en gång. Ha tålamod och ta det lugnt, ju mer avslappnad du är desto lättare blir det.

Bildkälla: Unsplash

5. Orgasm är inte ett måste
Du är inte misslyckad för att du inte lyckas få orgasm. Visst är det härligt om det händer, men det är långt ifrån alla som alltid når dit. 

Bildkälla: Unsplash

6. Att din partner onanerar betyder inte att hen inte tänder på dig.
Många kan känna sig oroliga om ens partner rör sig själv på egen hand, och få en känsla av att man inte räcker till. Men oavsett hur nöjd man är med sin relation är det inget konstigt med att onanera.