Kenza förföljd av man i Hagaparken: "Sprang hem och grät"

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Nu berättar Kenza om den obehagliga upplevelsen i Hagaparken då en man började följa efter henne.

Att känna sig trygg som ung kvinna på ett motionsspår efter att mörket lagt sig, vilket inte ger särskilt många timmar av motionsmöjlighet för oss oroliga tjejer nu när vintern kommer. Kenza brukar ofta promenera i Hagaparken men nu skriver hon att även hon känner sig otrygg där när mörket faller, särskilt efter en obehaglig händelse förra hösten då en man förföljde henne.

Nu berättar Kenza om händelsen på sin blogg och skriver att hon i samband med den, och larm om sexuella ofredanden, inte känner sig säker i Hagaparken när det blivit mörkt.

Många upplever att Hagaparken känns otryggt när solen gått ner. Bild: Mats Andersson / TT

"Det var en höstkväll förra året som en man cyklade upp bredvid mig och började prata. Jag fortsatte springa men tog av hörlurarna för att höra vad han ville men han sa något i stil med 'får man inte prata eller?!' varpå jag tydligt markerade att jag inte var intresserad, satte på mig hörlurarna igen och ökade takten", skriver Kenza.

Trots att hon markerat för mannen att hon inte var intresserad av att prata, och sprungit därifrån så slutade inte mannen följa efter henne.

Det var en höstkväll förra året som händelsen inträffade. Bild: Instagram/Kenza Zouiten

"Han fortsatte cykla bredvid mig i mitt tempo en stund och såg arg ut (som att han inte ville acceptera mitt nej) och jag funderade på vad fan jag skulle göra. Tillslut gav ha upp och cyklade iväg och jag sprang hem och grät. Jävla män som alltid ska få en att känna sig otrygg. Fyfan.", skriver Kenza på bloggen.

Att kvinnor inte kan känna sig trygga på motionsspår har länge varit ett stort problem. Ett problem som länge varit på kvinnors ansvar att lösa. Dels genom att hålla sig inomhus efter mörkret faller och löpa på gymmet, men också springa med överfalls alarm och spray.

Men enligt Modettes chefredaktör Lisa Billinger så är det dags att killar och män också tar sitt ansvar. Läs hennes krönika om uppfinningar som påstår sig minska våldtäkter här!