Få samma effekt som meditation – med dessa fem enkla saker

En tjej som mediterar
Fem saker som har samma effekt som meditation - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ett populärt sätt att återhämta sig på är genom meditation, men det faller inte alla i smaken. Visste du att du kan meditera på flera olika sätt?

Dricka en kopp kaffe eller te

Sätt dig ner och drick en kopp kaffe eller te i lugn och ro. Stressa inte med att dricka det, utan sätt dig för dig själv och njut av din kopp. Du behöver inte sitta länge och dricka, men istället för att du ska slänga i dig en kopp kaffe på morgonen så försök sätta dig ner i fem minuter åtminstone i lugn och ro. Under dessa fem minuterna kan du rensa hjärnan, förbereda dig mentalt inför dagen och starta morgonen med positiva tankar. 

Drick en kopp te eller kaffe i lugn och ro på morgonen. Bildkälla: Unsplash

Gå ut och gå

När du tar en promenad har du möjlighet att rensa tankarna ordentligt samtidigt som du rör på dig och får vardagsmotion. Sätt på en podcast eller din favorit spellista på Spotify och rensa tankarna. Om du blir mer stressad av att ha ljud i öronen, gå då utan hörlurar och befinn dig i nuet.  

Ta en dusch eller ett bad

Det är inget nytt att det är i badkaret eller duschen som du tänker som bäst. Ta ett varmt bad eller en skön dusch antingen på morgonen eller kvällen och fundera på dagen du antingen har framför eller bakom dig.  

Du rensar tankarna genom att ta ett bad eller en dusch. Bildkälla: Unsplash

Skriv

Sätt dig ner i ett rum och börja skriva i ett dokument eller i en dagbok. Det kan vara avkopplande och mediterande att skriva ner saker som man är tacksam för, vad som gör en glad eller jobbiga tankar som sätter käppar i vardagen. Men kom ihåg att det inte ska kännas som ett måste, eller något som du blir stressad över.

Stäng av mobilen

Mobilen och sociala medier stressar oss allt mer, bestämt att du under en viss tid varje dag stänger av mobilen. Det kan vara allt från tio minuter till två timmar. Stäng av mobilen och fokusera på annat, om det så är att du gör en ansiktsmask, kollar på film eller pratar med någon som ligger dig varmt om hjärtat. 

Brukar du stressa dig igenom varje morgon? Vi har kollat upp fem hälsosamma grejer som du borde göra på morgonkvisten. Kolla vilka saker du bör göra för bästa starten på dagen i videon nedanför.