Sjukt läskiga saker att göra på Halloween – med dina kompisar

Detta borde du och dina kompisar göra under halloween - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Halloween är runt hörnet och vad är bättre uppladdning än att göra skrämmande saker med bästa kompisarna?

Gå på spökvandring

Är staden ni bor i känd för att spöka? Ge er ut på en spökvandring när det är mörkt. Kolla upp vilka ställen i stan som är läskigare än andra och gå dit. Gå och besök hemsökta hus eller om ni har en skog nära er, gå i den samtidigt som ni berättar läskiga historier. Många städer anordnar även spökvandringar till olika priser, kolla upp om någon stad nära dig erbjuder en läskig vandring.

Ta en kvällspromenad med dina bästa vän, vi lovar att den kommer bli läskig. Bildkälla: Unsplash

Läs spökhistorier

Googla på spökhistorier och vi lovar dig att du inte kommer bli besviken. Välj ut varsin spökhistoria och läs upp för varandra, tro oss när vi säger att ni inte kommer våga vara ensamma eller sova efter det... 

Kolla på en skräckfilm

Vad är bättre än en traditionsenlig filmkväll med pyjamasarna på och poppade popcorn? Sätt på den läskigaste filmen ni kan komma på och låt er skrämmas. Några läskiga filmer ni kan utsätta er för under halloween är "The Conjuring", "Paranormal Activity" och "Annabelle: Creation".

Vill ni bli rädda under filmkvällen? Kolla då på en läskig film. Bildkälla: Unsplash

Lyssna på podcasts med spökhistorier

Om ni inte är ett stort fan av att ha högläsning på läskiga historier så rekommenderar vi podcasts som har riktat in sig på ämnet eller som tar upp läskiga historier – som ibland till och med är baserade på verkliga händelser. Några tips på kusliga podcasts är "Creepypodden i P3", "Spöktimmen" och "Paranormalia". Michaela Forni och Michaela Hamilton ska även ha två läskiga spökavsnitt samt Alexandra Bring och Victoria Törnegren.

Spela läskiga spel

Varför inte spela läskiga spel tillsammans med dina bästa vänner under halloween? Det finns massvis med läskiga saker ni kan hitta på, minns ni när man var liten och spelade anden i glaset? Eller varför inte göra som tjejerna i norska succéserien "Skam" och spela klassiska brädspelet Ouija.

Har du sett Alexandra "Kissie" Nilssons sjuka sminkning från förra årets halloween? Om inte tycker vi att du borde kolla in den nedanför och inspireras inför årets stora halloweenfest!