Här är Halloweenfilmerna – som kommer få dig att bli livrädd

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Halloween är till för att skrämmas och vi kan garantera att du kommer vara livrädd efter att ha sett dessa filmerna.

The Conjuring (2013)

"The Conjuring" handlar om Ed och Lorraine Warren som arbetar som utredare av övernaturliga händelser. Det är när dem kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av okända krafter som de tvingas konfrontera ett kraftfullt väsen och då inser de att detta är det mest skrämmande fallet i deras liv. 

The Mist (2007)

The Mist är skräckfilmen från 2007 som är baserad på Stephen Kings roman Dimman. En mystisk dimma tar sig in över en liten stad och tvingar invånarna David Drayton och hans son Billy att låsa in sig i mataffären. Personerna som är inlåsta i mataffären inser att om man ger sig ut i dimman kommer man inte komma tillbaka eller så kommer man hittas söndertrasad. Panik sprider sig snabbt och de inser att de någon gång måste tvinga sig ut i den mystiske dimman. 

Insidious-serien 

Insidious-serien består av fyra filmer från 2010, 2013, 2015 och 2018. De två första filmerna handlar om ett par som, efter att deras förstfödde son är med i en olycka och hamnar i koma, är med om en rad skrämmande saker. Plötsligt befinner sig familjen i de allra värsta mardrömmarna. De andra två filmerna handlar om en ung tjej som kallar till sig de döda, vilket resulterar i att hennes familj blir jagad. 

Barnhemmet (2007)

Laura flyttar tillbaka till det barnhem som hon växte upp i som barn. Hennes plan är att göra om huset till ett hem för handikappade barn, en dröm som hon har haft sedan hon själv bodde där. Laura återvänder dit tillsammans med sin man Carlos och deras son Simón. Men plötsligt inser de att det nya hemmet och dess kusliga omgivningar väcker en galen fantasi hos sonen. Det är när de inser att Simón har en låtsaskompis som de börjar bli oroliga. Laura är övertygad om att något gammalt och glömt finns kvar i det gamla barnhemmet och lurar på sonen Simón. 

Annabelle (2014)

Det är väl ingen som har missat skräckfilmerna Annabelle? Den första filmen handlar om ett par som upplever övernaturliga händelser som är kopplade till en docka, Annabelle. John köper en vintagedocka till sin gravida fru, men vad han inte hade en aning om var att dockan Annabelle drabbats av en förbannelse.