Här är åldern på deltagarna i Idol 2018

Årets upplaga av Idol
Här är åldern på Idoldeltagarna - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Idol 2018 är igång och imorgon väntar den andra fredagsfinalen. Har du koll på hur gamla alla deltagare är?

Idol 2018 är äntligen igång med ytterligare en säsong, vilket kommer att bli programmets 13:onde hittils. Bland gamla Idol-deltagare finns några av Sveriges största artister, vilket innebär att Idol är ett av de mest eftertraktade programmen som flera tusentals söker till. 

Bland de tidigare deltagarna står bland andra Darin, Amanda Winberg, Danny Saucedo, Lisa Ajax, Linnea Henriksson och Måns Zelmerlöw som har fått sina stora genombrott genom Idol. Men nu är det dags att kora Sveriges nästa stora artist. 

Imorgon är det dags för säsongens andra fredagsfinal där 12 deltagare gör upp om ett skivkontrakt. Men hur gamla är egentligen alla deltagare? Den yngste deltagaren är nyligen fyllda 16 år medan den äldsta deltagaren är 25 år gammal. 

Om vi adderar allas åldrar med varandra så är deltagarna 242 år gamla tillsammans. Men deltagarnas medelålder är lite yngre än så, nämligen 20 år. Det är alltså ett väldigt ungt gäng som är med i programmet och tävlar om att uppfylla sin stora dröm om en artistkarriär.

Topp 13 i Idol 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

William Strid

William Strid var med och kämpade om en av de sista kvalplatserna efter audition-momenten. Han är 21 år gammal och kommer från Söderhamn.

Maximillian Bergstrand

Maximillian Bergstrand är en av de mest färgstarka profilerna av årets deltagare i Idol. Maximillian kommer från Borlänge i Dalarna och är 24 år gammal. 

Nathalie Brydolf

23-åringen Nathalie Brydolf från Bromma är med och tävlar om ett skivkontrakt. Hon har charmat juryn och är en av de självklara deltagarna. 

Ki Soe

20-åriga Ki Soe från Örebro har golvat juryn under säsongen. Förra veckan sjöng han en av Kygos stora hits, imorgon uppträder han med "September Song". 

Tua Selge

Det var en nervös 17-årig Tua Selge från Umeå som stod och väntade på resultat under förra veckans fredagsfinal. imorgon kommer hon att sjunga "Sand" av Molly Sanden.

Matice Kamara

Trots jobbiga auditions då Halmstadbon Matice Kamara glömde låttexterna så lyckades 18-åringen bli topp 13 i årets säsong. 

Kadiatou Holm Keita

Förra veckan uppträdde Kadiatou Holm Keita med låten "Domino" av Jessie J och hon hade en självklar plats till veckans fredagsfinal. Stockholmsfödda Kadiatou är från Lidingö och är 17 år gammal. 

Sebastian Walldén

23-åriga Sebastian Walldén från Göteborg fick juryn att skrika av lycka under sitt solomoment, kan det bli en repris på det imorgon? 

Ambér Flores

Under resans gång har 20-åriga Ambér Flores kämpat med självförtroendet och självkritiska tankar. Men än så länge har stockholmaren levererat vecka efter vecka. 

William Segerdahl

Han sägs vara favorittippad sedan dess att han klev in till juryn för första gången. 16-åriga William Segerdahl från Vänersborg fortsätter att charma både juryn och hela svenska folket med sin talang.

Bragi Bergsson

Bragi Bergsson knep även han en av de två sista biljetterna till kvalet. 25-åringen från Västra Frölunda kommer få många tjejers hjärtan att slå dubbla slag under hösten. 

Vanja Engström

Förra veckan hängde 18-åriga Vanja Engström från Lidingö löst. Hon lyckades hålla sig kvar ytterligare en vecka, frågan är hur det kommer att gå under morgondagens fredagsfinal?

Men vem vinner egentligen Idol 2018? Det är tyvärr ingenting som vi kommer att få veta på ett bra tag, men enligt Unibets odds har vinnaren av Idol redan korats. Se i videon nedan vem som spås bli Sveriges nästa stjärna.