Allt du måste veta om William Segerdahl från Idol 2018

Här allt du behöver veta om William Segerdahl i Idol 2018 - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
William Segerdahl är den yngste deltagaren i Idol 2018. Här är allt du behöver veta om den favorittippade deltagaren.

1. Hur gammal William är.

William Segerdahl är säsongens yngste deltagare i Idol 2018. När han sökte var han endast 15 år gammal, vilket fick juryn att tappa hakan. Men nu har den hockeyspelande flickfavoriten fyllt 16 år. Han firar sin födelsedag den 10 juni. Året när William föddes var 2002. 

William Segerdahl är den yngste deltagaren i Idol 2018. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

2. Var William är ifrån och var han bor nu.

William kommer från Vänersborg som ligger i Västergötland. Däremot kommer han att bo i Stockholm under tiden som han deltar i Idol. 

3. Williams första audition.

När William var två år brukade han stå framför tv:n och digga till E-Type. Och kanske var det då som Williams musikintresse växte fram. På hans första audition i Idol golvade flickfavoriten juryn med låten Human av Jon Bellion, och med sig in i juryrummet hade han en gitarr. 

Efter hans audition fascinerades juryn av Williams självförtroende och Anders Bagge frågade om han kunde få köpa aktier i honom. Nikki Amini tyckte det var unikt att William kunde leverera en så pass mogen låt trots hans unga ålder. I slutet av hans audition kommer även William Segerdahls pappa in i juryrummet och Anders Bagge menar att det är en av de bästa auditions som han sett. 

William Segerdahl golvade juryn under sin audition. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

4. Hur Williams familj ser ut.

Fram tills dess att William började skolan bodde han tillsammans med båda sina föräldrar, därefter skildes det. Enligt Hänt har William ett helsyskon och på sin pappas sida har han även två halvsyskon. I flera intervjuer med Idol-deltagaren framgår det även att hans pappa är den store idolen och förebilden.

5. Vad William heter på sociala medier.

William har redan hunnit göra sig ett namn på sociala medier. På Instagram har han nämligen 38 000 följare, vilket inte är dåligt för en 16-åring. På Instagram hittar du honom under namnet @Williamsegerdahll och Idol-favoriten har även en öppen Snapchat där han heter @SegerdahlW.

Vill du följa din favorit deltagare i Idol på sociala medier? Då borde du kolla i videon nedan vad deras konton heter.