Allt du måste veta om Bragi Bergsson från Idol 2018

Här är allt du måste veta om Bragi Bergsson - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Ålder, bakgrund och första audition. Här är allt du behöver veta om Idol-deltagaren Bragi Bergsson.

1. Hur gammal Bragi är.

Bragi Bergsson är faktiskt den äldsta deltagaren av årets alla finalister i Idol 2018. Hans födelseår är 1993, vilket innebär att han är 25 år gammal. Han firar sin födelsedag den 30 april.

Bragi Bergsson är äldsta deltagaren i Idol 2018. Bildkälla: Mats Hansson/TT

2. Var Bragi kommer ifrån och var han bor nu. 

Tro det eller ej men Bragi Bergsson är faktiskt född i Reykjavik på Island. Men som barn flyttade han och hans familj till Sverige. Sedan dess har han bott i Västra Frölunda i Göteborg, och vi skulle kunna säga att han är en go' och gla' göteborgare. Under hans medverkande i Idol kommer han bo i Stockholm och vem vet, kanske stannar det skönsjungande fotbollsspelaren kvar i huvudstaden.

3. Bragis första audition.

På Bragis första audition charmade göteborgaren onekligen juryn. Dagen till ära hade han valt att sjunga den klassiska låten "Feeling Good" med Nina Simone, vilket verkade vara ett val som gick hem hos jurymedlemmarna Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge. Och det var inget snack om saken att Bragi skulle få en guldbiljett då Nikki, efter att juryn gett honom stående ovationer, sprang fram till honom och gav biljetten som alla vill åt. 

Bragi Bergsson fick stående ovationer på sin audition. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

4. Hur Bragis familj ser ut.

Bragi Bergssons familj består av mamma, pappa, bror och syster. Bragi har även blivit lite av en flickfavorit i Idol 2018, så vi har även kollat upp om han är i ett förhållande eller inte. På hans sociala medier har vi inte sett någon partner till flickidolen och i somliga intervjuer beskriver han sig även som "supersingel". 

5. Vad Bragi heter på sociala medier.

Vid sidan av fotbollen så jobbade Bragi som högstadielärare på en skola i Önnered. Men nu har Bragi Bergsson lagt fotbollen samt läraryrket på is under tiden som han är med i Idol 2018. Den fotbollsspelande Idolen har redan 15 000 följare på Instagram, och du hittar honom under namnet @BragiBergsson.

Vill du veta mer om den segertippade William Segerdahl? Då borde du kolla i videon nedanför.