Madeleine och Silvias dyra lyxbord – så mycket kostar det

Skulle du ha råd att sitta vid kungligheternas bord? - Foto: Bildkälla: Johannes Worsøe Berg/TT
Dela på Pinterest
Hur mycket måste man betala för att få sitta vid samma bord som kungligheter? Svaret är minst 452 000 kronor, MINST.

I onsdags var det dags för Childhood-galan Thank You i New York och både drottning Silvia och prinsessan Madeleine var på plats. Meningen med galan var att samla in pengar för välgörenhet genom att hålla i auktioner som var minst sagt påkostade. Galan hölls på Cipriani, en exklusiv restaurang på Manhattan.

Prinsessan Madeleine tycker det är viktigt att göra vad man kan för att hjälpa barn som behöver det.

– Jag brinner för det här och nu när jag själv har barn så förstår jag ännu mer hur utsatta barn är. Det är allas uppgift – vuxna och föräldrar – att göra någonting. Jag försöker göra så mycket jag kan, berättade Madeleine efter galan enligt Expressen.

Bildkälla: Johannes Worsøe Berg/TT

Childhood foundation arbetar mot sexuella övergrepp och våld gentemot barn. De hjälper även barn som är hemlösa och som behöver hjälp att komma in i samhället igen. Det är med hjälp av insamlade pengar som deras arbete drivs framåt, och det var inga dåliga auktionsföremål.

Hur låter  en Maldiverna resa med boende vid stranden värd 135 000 kronor? Eller en veckas semester till Mauritius till ett värde av 90 000 kronor? Detta var några av de prylar som auktionerades ut under galan.

Bildkälla: Mikael Fritzon/TT

Som om inte resor är nog kunde man också buda på ett konstverk av det belgiska konstnärskollektivet Leo Gabin, till ett värde av det "blygsamma" 230 000 kronor. Även en fotosession, en klocka och biljetter till "Saturday Night live" fanns med i auktionen.

Bildkälla: Johannes Worsøe Berg/TT

Något annat som fanns med i budgivningen var chansen att sitta vid samma bord som prinsessan Madeleine och drottning Silvia. Hur mycket behövde du då betala för att få den här äran? Den dyraste biljetten "Champion" kostade över 900 000 kronor, där du fick ett bord för 10 personer och hela fyra platser vid de kungliga bordet. Var man inte villig att betala den summan så fanns den lite "billigare" biljetten "leader" som kostade 452 000 kronor, där du erbjöds två platser vid kungligheterna. Sjuka summor för oss vanliga människor, men riktigt bra bra att allt går till välgörenhet.

Prinsessan Madeleine bar en riktigt söt klänning med blommigt mönster under kvällen. Kolla in videon nedan för att se hur hennes stil förändrats genom tiderna.