Allt du måste veta om Sebastian Walldén från Idol 2018

Sebastian Walldén Idol 2018
Här är allt du vill veta om Idol-Sebastian. - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Sebastian Walldén är killen som fick juryn att ställa sig upp och skrika av lycka under sitt soloframträdande. Här hittar du allt du behöver veta om honom.

1. Hur gammal Sebastian är
Sebastian är född 1995 och fyllde 23 år den 5 februari. Något som alla kanske inte vet är att han faktiskt har synts i ett tv-program förut, nämligen Förspelet till Paradise Hotel 2016. 

2. Vart han bor
Han bor i Göteborg, men drömmer om att ha ett liv i Los Angeles och jobba med musiken, vilket var en av anledningarna till att han sökte till Idol.

Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

3. Hur hans audition såg ut 
Sebastian sjöng låten "Stay" med Rihanna på sin audition i Göteborg. Alla i juryn blev imponerade av framträdandet och han fick en guldbiljett hissad från taket. Under kvalfinalen verkade det dock osäkert för honom, men juryn delade sedan ut ett extra wildcard  och då lyckades han på så sätt ta sig vidare.

4. Familj
I hans familj ingår mamma, pappa och hans storasyster som är sex år äldre. Han är även singel och inte sökande, enligt Hänt

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

5. Sociala medier
Du hittar honom under namnet @sebastianwallden på både Instagram och TikTok. Han använder sig även av Snapchat där han heter @sebastianwallde.

Är du intresserad av att veta åldern på samtliga deltagare i årets Idol? Det får du reda på i klippet nedan: