Allt du måste veta om Vanja Engström från Idol 2018

Här är allt du behöver veta om Idol-deltagaren som väckte mycket känslor på sin audition. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Undrar du hur gammal eller vart Vanja Engström kommer ifrån? Vi har tagit reda på allt du måste veta om henne.

1. Hur gammal Vanja är.

Vanja Engström är Idol-deltagaren som sedan tidigare gjort sig ett namn på Youtube. Hon är 18-åringen som redan på sin första audition väckte många blandande känslor och åsikter. Vanja firar sin 19:onde födelsedag den 9 juni och året som hon föddes var 2000. 

Vanja Engström är 18-åringen som väckte stor debatt på sin audition. Bildkälla: Stella Pictures

2. Var Vanja är ifrån och var han bor nu.

Vanja är den andra deltagaren som är från Lidingö, men under hennes 18 år på jorden har hon även bott i USA och Finland då hennes föräldrar har flyttat runt med jobbet. Under henens deltagande i Idol kommer Vanja att bo på Idolhotellet tillsammans med de övriga deltagarna.

3. Vanjas första audition.

Vanjas första audition var minst sagt spektakulär och, enligt många, upprörande, inte minst för Anders Bagge. På sin audition sjöng Vanja "Not the only one" med Sam Smith, och trots en felfri sångröst så var juryn inte helt övertygade om henne. Vanja hade ett ja av jurymedlemmen Kishti Tomita nästan direkt, men övriga medlemmar tyckte att det var lite väl mycket teater från henne. 

Men efter mycket om och men lyckades Vanja få med sig tre ja från Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Nikki Amini. Och trots en upprörd jury under hennes audition så fångade Vanja publikens hjärta och det är ju trots allt det som Idol handlar om.

Trots sin audition har Vanja vunnit juryns hjärtan. Bildkälla: Stella Pictures

4. Hur Vanjas familj ser ut.

Vanjas familj består av hennes pappa, mamma och storebror. I och med att Vanjas familj bor ute på Lidingö så har de nära och bra att åka och stötta Vanja under fredagsfinalerna. 

5. Vad Vanja heter på sociala medier.

Redan innan Idol hade Vanja en Youtubekanal som uppdaterar ofta. På Youtube heter hon "Vanja Engström" och på Instagram samt Snapchat heter hon @Vanjaengström.

Är du nyfiken på vad de andra deltagarna heter på sina sociala medier? Då borde du kika in videon nedanför!