Hedda Stiernstedt om skräcknätterna i huset från "Svartsjön 2"

Hedda Stiernstedt och huset vid svartsjön.
Hedda berättar om de läskiga spöknätterna i svartsjön-huset. - Foto: Jessica Gow/TT
Dela på Pinterest
Hedda Stiernstedt tvingades flytta för att kunna slutföra inspelningarna av "Svartsjön". Anledningen? Huset var hemsökt.

Hedda Stiernstedt tror inte på spöken. Men trots det är hon 100 procent säker på att hon blivit utsatt för övernaturliga krafter. Den 30-åriga skådespelaren, som fick sitt stora genombrott i Svt:s tv-serie "Vår tid är nu", är idag aktuell med den andra säsongen av "Svartsjön". Serien utspelar sig ute på en ö på Gotland i ett stort hus. Skådespelarna bodde även på övervåningen av samma hus under inspelningarna.

Bildkälla: Jessica Gow/TT

Hedda Stiernstedt har berättat att hon är helt övertygad om att det spökade i huset.

– Jag kunde inte sova kvar där, jag blev så rädd. Det spökade hundra procent i det huset även om jag inte tror på spöken, har hon berättat enligt Aftonbladet.

Trots att Hedda har sagt att hon inte tror på spöken menar hon att det var något obehagligt över huset. Hon berättar vidare:

–  När man rent logiskt inte tror på saker, men så vissa saker... som att det är jävligt obehagligt här. Någonting har hänt här. Jag tror inte på det, men jag är lite rädd.

Vad var det då för kusligheter som hände i huset? Hedda ska flera nätter ha vaknat upp i sitt rum exakt klockan 03 och stirrat på en fläck på garderoben i rummet. Det var detta som gjorde att hon till slut fick nog och valde att flytta ut och byta till ett annat rum. 

Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Även kollegan Filip Berg, som spelar en av huvudrollerna i Svartsjön, var också med om kusliga saker i huset under nattetid. Bland annat ska han ha drömt mardrömmar, men också haft en garderobsdörr i sitt rum som varit låst, men som flera gånger helt plötsligt öppnat sig mitt i natten. 

Är du ett fan av spöken och läskiga saker? Halloween närmar sig med stormsteg vilket är ett utmärkt tillfälle att hitta på kusliga grejer. Spana in videon nedan för tips på vad du och dina kompisar kan göra under den spöklika högtiden: