Ellen Bergström öppnar upp sig om alkoholproblemen

Ellen vill uppmuntra till att våga prata om alkoholproblem. - Foto: Instagram/ellenbergstrom
Dela på Pinterest
Ellen Bergström har postat ett inlägg på Instagram där hon berättar om sin relation till alkohol, och får nu stöd av följarna.

Ellen Bergström, 28, är skådespelaren som är känd för att ofta vara humoristisk och glad. Förutom att skådespela driver hon stora plattformar på sociala medier, och bjöd även på show i Let's Dance förra året. 

Men i torsdags visade Ellen upp en lite allvarligare sida av sig själv. I ett inlägg på Instagram postade hon ett filmklipp av sig själv där hon öppnar upp sig om sina alkoholproblem, och berättar att hon nu varit nykter i 6 månader. Något som hon absolut inte ångrar.

Bildkälla: Instagram/ellenbergstrom

"Att vara nykter är det bästa valet jag gjort i mitt liv, den där kemiska ångesten som inte går att härleda, den där känslan av att livet står still och att man bara trampar i samma fotspår.. är borta nu," skriver skådespelaren på Instagram.

I videoklippet uppmuntrar hon även till att våga öppna upp sig och ta bort tabun kring alkoholproblem.

"Jag tänker fan inte skämmas över det något mer, utan det är bara dumt att skämmas över det för då kan man inte ta hjälp, om man inte kan prata om det. Så jag vill bara säga, skäms inte, ta hjälp och må bra. Jag vet att man mår bra av att inte dricka, jättebra mår man", säger Ellen i videoklippet.

Bildkälla: Instagram/ellenbergstrom

Videklippet har fått över 73 000 visningar och många väljer att stötta Ellen i kommentarsfältet.

"Du är grym Ellen! Älskar att vi alla kan ha kul tillsammans utan alkohol", har influencern Annica Englund kommenterat.

"Du är världens finaste. Så jävla stolt över dig! Wow!", skriver Viktor Frisk.

Ellen Bergström har även för två år sedan pratat om alkoholproblem på sina sociala medier, och ska då ha sagt att det är svårt eftersom att hon inte vill sluta dricka alkohol. Nu verkar det dock som att Ellen har slutat att dricka helt och mår bättre än någonsin.

Ellen Bergström lever idag tillsammans med Niclas Lij, som tidigare har varit med i "Bachelor". Är du nyfiken på att se hur dom träffades? Spana in videon nedan: