"Orange is the new black" lägger ner – efter sju säsonger

Skådespelarna i "Orange is the new black" tar emot pris, scen ur tv-serien
Det blir inga fler säsonger av "Orange is the new black". - Foto: Chris Pizzello/AP/TT, Jojo Whilden/AP/TT
Dela på Pinterest
"Orange is the new black" är tv-serien som tog världen med storm efter det att första avsnittet sänts. Men nu bekräftar skådespelarna att serien läggs ner.

Det är nu bekräftat att Netflixs första originalserie lägger ner efter fem år och sju säsonger. När första säsongen av "Orange is the new black" hade släppts på Netflix blev serien tokhyllad och har sedan dess blivit nominerad och vunnit massvis med priser, bland annat Emmys och Golden Globes. 

Netflixs prisbelönta tv-serie "Orange is the new black" lägger ner. Bildkälla: Chris Pizzello/AP/TT

Men allting har ett slut och tyvärr kommer den sjunde säsongen av "Orange is the new black" även att bli den sista. Att serien läggs ner meddelade skådespelarna på Twitter och de varnade även fansen att det dem hade att säga kunde få dem att börja gråta. 

I videon ser vi skådespelarna berätta för fansen att den sjunde säsongen kommer att bli den sista och är slutet på en era. 

"Den sista säsongen är kommen", säger stjärnskådespelerskan Taylor Schilling, som spelar Piper Chapman, i videon. 

"Orange is the new black" är baserad på den amerikanska författaren Piper Kermans självbiografi om hennes erfarenheter i ett amerikanskt fängelse. Handlingen i tv-serien kretsar kring Piper Chapman som sitter på ett kvinnofängelse efter att ha smugglat pengar som hon fått från att sälja knark åt sin dåvarande partner. 

"Orange is the new black" utspelas på ett kvinnligt fängelse. Bildkälla: Jojo Whilden/AP/TT

Men det finns dock ingen mening med att deppa över att den sjunde säsongen kommer att bli den sista. I juli hade säsong 6 premiär vilket innebär att det dröjer ungefär ett år tills den sista säsongen kommer på Netflix. Och det ser lovande ut inför den sjunde säsongen, om vi ska gå efter det en av skådespelarna avslöjat.

"Säsong 7, du kommer inte bli besviken. Det är en säsong du inte kommer glömma och vi kommer att ge dig allt och lite till som du någonsin skulle velat ha", säger Uzo Aduba, som spelar Suzanne Warren, i videon på Twitter. 

Och på tal om Netflixs tv-serier, i förra veckan hade den tredje säsongen av "Riverdale" premiär. Vi har skrivit om allt vi vet inför den nya säsongen av tv-serien, se vad som kommer hända i videon nedan. 

Läs också: 

Så ser nya Orange is The New Black-stjärnan ut i verkligheten

OITNB-stjärnorna har gift sig – se bilden alla pratar om just nu