6 fakta om Dagny Carlsson – 106-åriga bloggaren

Dagny Carlsson, bloggare, 106 år, bor, ålder, kärlek
Dagny Carlsson är 106 år och är Sveriges äldsta bloggare. - Foto: Blogg/Dagny Carlsson
Dela på Pinterest
Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson är namnet på allas läppar. Nu gästar hon Skavlan för att berätta om sin senaste olycka. Men vad är hon känd för och hur gammal är hon egentligen? Här är sex saker du måste veta.

Dagny Carlsson, 106 år, är Sveriges äldsta bloggare – något som har väckt stor uppmärksamhet bland svenska folket. Nyligen uppmärksammades hon i media för att ha blivit påkörd av en bil och i kvällens program av "Skavlan" berättar bloggstjärnan om olyckan i SVT.

– Jag har fått hemtjänst, gudbevars, och när hemtjänstpersonalen kom så följde de med mig till sjukhuset, säger hon avsnittet. 

Har du inte riktigt koll på vem den äldre damen är? Här listar vi sex saker du måste veta.

1. Vem är Dagny Carlsson?

Hon började blogga när hon blev 93, strax efter att hennes man hade gått bort. Idag är hon Sveriges äldsta bloggare. Som 106-åring fortsätter hon att utvecklas och lära sig nya saker inom bloggvärlden. 

2. Var föddes hon?

Dagny Carlsson föddes i Kristiansstad 1912 och var det första barnet av fem syskon.

3. Var bor Dagny Carlsson?

Hon bor i Solna, Stockholm.

4. Hur var hennes kärleksliv?

Till en början levde Dagny Carlsson i ett äktenskap som var olyckligt med en man som hette Ragnar. Hon ville skilja sig – något som han däremot inte ville. Till slut rymde Dagny och lämnade honom, bland annat på grund av hans alkoholmissbruk.

Senare mötte hon Harry som hon gifte sig med och levde ihop med tills han gick bort. Nu bor Dagny Carlsson ensam.

5. Vad heter Dagny Carlssons blogg? 

Bloggen heter www.123minsida.se/Bojan/ och du hittar den här!

6. Vad är hon aktuell med just nu?

Dagny Carlsson har nyligen spelat in en dokumentär ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” som handlar om hennes tankar om livet. SVT beskriver den som "en varm och humoristisk berättelse om en vänskap över alla gränser och vikten av att hålla drömmar vid liv." Se den här!

Det är inte alla som blir lika gamla som Dagny Carlsson, men det finns vissa vanor som enligt experter kan hjälpa dig att levalängre och lyckligare. Ta reda på vilka i videon nedan.

Läs också: Kan vi gissa din ålder utifrån profilbild? Prova här.