Blir det fler säsonger av Vår tid är nu? Så här svarar SVT

I Vår tid är nu får tittarna följa Nina och Calles kärlekshistoria. - Foto: Johan Paulin /SVT
Dela på Pinterest
En tredje säsong av Vår tid är nu väntar hösten 2019, men blir det fler? Nu avslöjar manusförfattaren och dramachefen tankarna om seriens framtid.

Succéserien Vår tid är nu har tagit svenska folket med storm. Med två säsonger ute väntas en tredje komma hösten 2019 – men kan det bli ännu en till? Enligt SVT är det inte helt omöjligt. 

I första säsongen av serien möter tittaren familjen Löwander där Gustav, Nina, Peter och Helga presenteras. Där får man följa deras fram- och motgångar i arbetet med restaurang Djurgårdskällaren. Vår tid är nu låter oss uppleva flera decennier – något som utmärker serien. Första säsongen utspelar sig från 1945 och seriens tredje säsong tar fart vid 1968 och sträcker sig framåt. Skådespelarna Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafssons karaktärer har då nästan åldrats 27 år. I säsong tre avslöjar Expressen även att vi får se mer av Maggans son Uno och Ninas dotter Christina som nu är i 20-årsåldern. 

Så ser framtiden ut

Men många undrar såklart hur framtiden ser ut för den populära serien, tar det verkligen slut? Ulf Kvensler, manusförfattare, säger till Expressen Spoiler Alert, att de kunde ha gjort fem säsonger på epokerna som varit, men att det är nog högt att ha inställningen att genomföra tre stycken. 

– Jag tror inte serien kan hålla på hur länge som helst och fortfarande vara samma serie. Dels tillhör det seriens DNA att vi rör oss snabbt framåt i tiden, vi tecknar långa episka bågar som sträcker sig över flera år, säger Ulf Kvensler till källan.  

Han fortsätter.

– Om vi till exempel skulle göra en säsong som utspelar sig under några månader, vilket ju är mer normalt för en teveserie, vore det inte ”Vår tid är nu” längre, säger Ulf Kvensler.

Hedda Stiernstedt spelar Nina Löwander i Vår tid är nu. Foto: Johan Paulin/ SVT

Dörren är inte stängd

Om det blir fler säsonger är för tidigt att säga och än så länge har inte SVT gjort en beställning på fler avsnitt. Men en sak är säker – inget är skrivit i sten. Anna Croneman, som är dramachef på SVT, säger att dörren inte är helt stängd för nya säsonger.

– Det här är svåra avvägningar och det tar tid att göra en analys. Vad som än händer med ”Vår tid är nu” så tror jag att alla som älskar serien ska komma att känna sig nöjda och glada om och hur vi i så fall går vidare, säger hon. 


Hedda Stiernstedt har också varit med i Svartsjön och är övertygad om att det spökade i huset. I videon avslöjar vi vad som hände när hon inte längre klarade av att sova kvar. 


Läs också: Svartsjön säsong 2 – allt du behöver veta