Girlpower med High15 – 5 saker du vill veta om gruppen

Musikgruppen High15 uppträder i Melodifestivalen 2019 - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Trots resultatet bjöd popguppen High15 på show i Melodifestivalen 2019. Vi listar 5 saker du borde veta om gruppen här.

High15 är popgruppen med girlpower som består av de unga medlemmarna Alva Lindgren, Amie Parfitt, Lleucu Young och Tiana Salmon.


1: Så känner tjejerna varandra 

Gruppmedlemmarna Alva, Amie, Lleucu och Tiana träffades först via artistutbildningen Stage Academy Camp för ca tre år sedan. Redan under utbildningen blev de sammansatta till en grupp och har fortsatt tillsammans sedan dess. Både gruppdynamiken och deras tonsäkra röster passade ihop från start.  

2: High15:s genombrott i Talang 2017

Du känner förmodligen till gruppen sedan tidigare. De slog nämligen igenom i TV4s program Talang 2017. Tillsammans framförde de ett medley med flera kända låtar som de gjorde ett riktigt shownummer av. 

Numret osade girlpower och hela publiken rycktes med av deras energi. De fick nämligen stående ovationer från läktaren. Även Talang-juryn uppskattade showen de bjöd på och stod upp och applåderade. Gruppen röstades vidare och lyckades ta sig till semi-final. 

3: Tjejernas ålder och vart de kommer ifrån

Ingen i gruppen är bosatt på samma ort utan de är utspridda över hela Sverige och även Finland. När de ska repa ses de mestadels i Stockholm.   

Alva Lindgren är född 2002 och kommer från Sundsvall.  

Amie Parfitt är även hon född 2002. Hon kommer ifrån Lilla Beddinge från Skåne. 

Lleucu Young är också född 2002. Lleucu kommer från Hago i Finland. 2014 var hon med i det finska tv-programmet Voice Kids-finalen. Det var där hon fick upp ögonen för musiken.  

Tiana Salmon är född 2003. Hon kommer från Stockholm, Säter närmare bestämt. 

4: Melodifestivalen 2019 

High15 deltog i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2019. Tyvärr röstades gruppen inte vidare med låten "No drama" av tittarna. 

Låten handlar om att hantera näthat och att inte ta åt sig av skitsnack. På scen fick de utlopp för sina känslor med ett fartfyllt och glatt nummer, fyllt av sång och dans. 

Gruppen är glada att de fick chansen att vara med i musiktävlingen. Innan tävlingen berättade Alva i en intervju med SVT att gruppen ser sin medverkan som en otrolig erfarenhet och att resultatet inte är det viktigaste. 

5: High15 och medlemmarnas Instagram 

Alla fyra tjejerna har varsitt Instagramkonto samt ett gemensamt konto för High15. 

Gruppens konto: @high15official 

Alva Lindgren: @alva_lindgren 

Amie Parfitt: @amieparfitt 

Lleucu Young: @lleucuy

Tiana Salmon: @tianasalmon 


Kolla in videon nedan för att få reda på 5 saker om Mello-aktuella Liamoo.


Mer: Jon-Henrik Fjällgren vinnare i Melodifestivalen 2019 – enligt oddsen