Stockholms bästa uteserveringar 2019 – då öppnar de

Våren är nära och Stockholms uteserveringar slår snart upp portarna. - Foto: Pexels & Instagram / strandvagen1
Dela på Pinterest
I takt med att solen börjar titta fram och att våren lurar bakom hörnet är suget efter uteserveringarna stort. Vi har listat Stockholms bästa uteserveringar och alla öppningsdatumen här!

Våren ligger i luften och det börjar bli dags att slå sig ner på Stockholms uteserveringar. Vissa håller öppna året om, medan andra väntar på att solen ska titta fram – och nu är det inte långt borta!

Strandvägen 1 uteservering – öppnar 29 mars

29 mars är det dags för Strandvägen 1 att öppna uteserveringen som ligger på en av Stockholms finaste adresser. Med utsikt över nybroviken och gassande sol är det alltid ett bra alternativ så länge det finns bord tillgängligt. Både mat och dryck finns med på storstadsbistrons meny.

Goda drinkar hittar du på Strandvägen 1. Bildkälla: Instagram / strandvagen1

Grodan uteservering – öppen året om

Bland filtar och värmelampor hittar du året runt Grodans uteservering öppen på Grev Turegatan 16. Ta en runda i Sturegallerian och slå dig sedan ner på denna klassiska utomhusservering. 

Mat och dryck utomhus är det året om på Grodan. Bildkälla: Instagram/ grodangrevture

TAK uteservering – öppen året om 

Med kanske Stockholms bästa utsikt som sträcker sig åt alla fyra väderstrecken lockar TAK många besökare. På sommaren kan du släcka törsten med en isande drink, medan du på vintern kan värma dig med de varma drinkarna som serveras. Följ solnedgången på TAK:s terass som ligger på Brunkebergstorg 4. 

Utsikt över Stockholm hittar du på takterassen TAK. Bildkälla: Instagram / takstockholm

Orangeriet uteservering – öppnar i mitten av maj 

I mitten av maj kan du slå dig ner på hemtrevliga Orangeriets uteservering på Kungsholmen. Där har du utsikt över Riddarfjärden och Södermalm. Det finns en strålande cocktailbar och det serveras smårätter till den som önskar. Orangeriet hittar du på Norr Mälarstrand, kajplats 464.

Hemtrevligt på Orangeriet. Bildkälla: Instagram / orangerietbar

Takpark by Urban Deli uteservering – öppnar i april

Under april kan du börja njuta i grönskan med 360-graders utsikt över takåsarna. Här hittar du takterassen Takpark som är en del av Urban Deli. På taket hittar du flera barer som serverar all dryck du önskar. Det finns spel att låna för att höja stämningen och hålla dig sysselsatt om så önskas. Adressen är Sveavägen 44. 

Takterassen med utsikt över hela Stockholm stad. Bildkälla: urbandelisveavagen

Gården uteservering – öppnar i mitten av maj 

I mitten av maj är det öppningsdags för Gården som är en del av Supper-familjen. De har under sommaren sin stora uteservering intill Norra Bantorget öppet för mat och dryck. Ta del av smårätterna eller stanna för en drink. Adressen ligger belägen på Barnhusgatan 12.

Till Supper-familjen hör Gården. Bildkälla: Instagram / supperfamiljen

Mälarpaviljongen uteservering – öppnar 7 april

Vid natursköna promenadstråket intill Norr Mälarstrand på Kungsholmen hittar du Mälarpaviljongen som öppnar 7 april. Bland grönska i en idyllisk miljö kan du njuta av mat, fika och valfri dryck. Du hittar paviljongen på adressen Norr Mälarstrand 64.

Bland grönska och vatten ligger Mälarpaviljongen. Bildkälla: Instagram / malarpaviljongen

Sturehof uteservering – öppen året om 

Sturehof håller också sin uteserveringen öppen året om. Restaurangen har en sekellång historia och ligger mitt på Stureplan. Fisk- och skaldjur står i fokus på menyn och passar både det stora som det lilla sällskapet. Vid Stureplan 2 ligger den klassiskt moderna restaurangen. 

Mitt på Stureplan hittas klassikern Sturehof. Bildkälla: Instagram / sturehof

Mosebacketerassen uteservering – öppnar i början av april

Då de bygger om är datumet än inte satt, men i början av april kan du hålla utkik efter terassens öppningsdatum. På terassen belägen på Södermalm har du utsikt över Gamla stan och Djurgården. Barer, kioskmat, glass och grillat går att hitta här. Även konserter med kända artister brukar hållas i sommarvärmen på scenen och bidra till en extra trevlig miljö. 

Snart står nya Mosebacketerassen klart. Bildkälla: sodrateatern.com

Josefina uteservering – öppnar 1 maj 

Den 1 maj är det dags för Josefina att slå upp portarna för uteserveringen. På adressen Galärvarvsvägen 10 på Djurgården hittar du Josefina som bjuder på en festlig miljö, med både havsutsikt och pool- och palmområden.

En festlig miljö bjuder Josefina på. Bildkälla: Instagram / josefinasthlm


Med vårvärmen som kommer blir vi extra sugna på att dricka härliga drinkar i solen. Har du sett den rosa nyheten? Om inte borde du kolla på videon nedan med den nya rosa ginen! Ta reda på när du kan köpa den på Systembolaget.

Mer: 

Från italienskt till asiatiskt – Stockholms bästa restauranger

Guide: Stockholms bästa brunch på lördagar och söndagar