Camilla Läckberg hyllar Alexander Karims krönika om Josefin Nilsson

Dokumentären om Josefin Nilsson väckte starka känslor hos Camilla Läckberg och Alexander Karim. - Foto: Instagram/ @lackberg & Instagram @alexanderkarim
Dela på Pinterest
SVT-dokumentären om Josefin Nilsson har väckt stor uppmärksamhet. Nu hyllar Camilla Läckberg Alexander Karim efter hans debattartikel där han tackar nej till att jobba med ”gubbslem och skitstövlar".

Efter att SVT släppte dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" om den bortgångna artisten Josefin Nilsson har sociala medier brakat loss. I dokumentären får vi lyssna till Josefins sanna historia med flera år av psykisk och fysisk misshandel av en man. 

Alexander Karim skrev i helgen en debattartikel på Nyheter24 om "Ett öppet brev till Film, TV och Teaterbranschen" som väckte stor uppmärksamhet. Nu hyllar deckardrottningen Camilla Läckberg skådespelaren Alexander Karim för att han sätter ner foten.

Alexander Karim säger stopp

Efter att ha sett den tragiska dokumentären kände Alexander Karim bara en sak. Det var dags att tacka nej till filmer, pjäser, tv-serier och andra projekt med de "gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till". 

I debattartikeln "Karriären kanske går åt helvete, men nu får det vara nog" skriver han om sin starka reaktion och ilskan mot branschen. Någon som reagerade extra starkt var Camilla Läckberg. På Instagram berättar författaren att hon är stolt över att få vara hans vän.

"Detta är sådana konkreta åtgärder som måste till för förändring. Att man tackar nej till jobb och projekt. Att man slutar köpa biljetter från institutioner som inte tar sitt ansvar. Att man slår (metaforiskt) där det gör ont - i plånboken." skriver Camilla Läckberg i Instagram-inlägget.

Camilla Läckberg hyllar Alexander Karim efter hans starka debattartikel och menar att vi tillsammans måste jobba för en förändring. Foto: Instagram/ lackberg

Har du inte hängt med i allt som har hänt? I videon nedan får du en snabb överblick om Josefin Nilsson och dokumentären som alla snackar om just nu.

Känner du någon eller är du själv utsatt för misshandel? Hit kan du ringa för att få råd och stöd.

Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för våld och hot: 020 50 50 50.

Välj att sluta för dig som riskerar att skada den du älskar: 020 555 666.

Brottsofferjouren för dig som har utsatts för ett brott eller är närstående: 0200 21 20 19.

Mer:

7 saker som är sexuella trakasserier – som aldrig är okej

Här är de svenska kändisarnas berättelser om #metoo