Hur är Jon Snow och Daenerys Targaryen släkt? Vi reder ut släktträdet

Jon Snow och Daenerys Targaryen släktband
Hur är Jon Snow och Daenerys Targaryen släkt? Vi reder ut hur de är släkt här. - Foto: HBO via Stella Pictures
Dela på Pinterest
Sen 2017 har vi vetat om att det nykära paret Jon Snow och Daenerys Targaryen är släkt. Men på vilket sätt egentligen? Vi reder ut släktträdet!

Om du ännu inte sett Game of Thrones säsongerna och inte vill få spoils om vad som hänt under de tidigare säsongerna så vill jag önska er lycka till. Men hey, what did you expect? Det var två år sen den senaste säsongen (sju) sändes, så du har haft dina chanser!

Därför tycker inte jag att det räknas som spoil att berätta att Jon Snow och Daenerys Targaryen är släkt, det har vi vetat sen 2017. Men vissa tycker ju till och med att det är spoil när man förklarar att skeppet i Titanic sjönk.

Om du är en av dem borde du sluta läsa nu, eller kanske logga ut från nätet tills hela säsong 8 är släppt.

Vart var vi nu...

Hur är Jon Snow och Daenerys Targaryen släkt?

Som man fick se i Game Of Thrones säsong 7 (år 2017) är Jon inte son till Ned Stark. Hans föräldrar är Ilyana Stark (Ned Starks syster) och Rheagar Targaryen (Son till Aerys "The mad king" Targaryen och bror till Daenerys Targaryen).

Det innebär alltså att Daenerys är faster till Jon. Många kanske tycker att det hade varit en stor törn i deras kärleksrelation. Att ha en relation med sin faster är inte helt accepterat i Game of Thrones, hur vanligt det än tycks vara...

Jon Snow, med sin älskare och faster, Daenerys Targaryen. Bild: HBO via Stella Pictures.

Varför är Jon rättmätig arvtagare till Järntronen?

I slutet av säsong 7 avslöjades det att Jons föräldrar, Ilyana och Rheagar, gifte sig i en hemlig cermoni. Det innebär att Jon Snow inte längre är en "oäkting" som de så fint kallar det, utan han blir rättmätig arvtagare till järntronen – som Daenerys vill lägga vantarna på.

Enligt profetian som Melisandre "Den röda kvinnan" delade med sig av under säsong 7 är det den "lovade prinsen (eller prinsessan)" som tillslut kommer sitta på järntronen.

Så de tampas inte bara med att de är släkt. Deras relation kryddas ytterligare med inslag av förräderi, intressekonflikter och profetior. Om vi ser fram emot säsong 8? Yep!


Olenna Tyrell har varit mångas favorit under säsongernas gång. Men hur såg hon egentligen ut som ung? Se hur hon såg ut innan Game of Thrones i videon nedanför.

Mer:

Så här såg Olenna Tyrell ut när hon var ung – du kommer bli chockad