Fira nationaldagen i Stockholm 2019 – här är alla nationalfiranden

Fira nationaldagen 2019, platser att fira i Stockholm
Den 6 juni 2019 firas nationaldagen i Sverige. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Den sjätte juni är det Sveriges nationaldag. Vi har listat elva platser i Stockholm där du kan fira under hela dagen. Se alla här!

Nationaldagen är snart här. Den 6 juni firar vi och hissar flaggan för Sverige. Är du ute efter parkhäng, härlig musikunderhållning eller något som passar alla i familjen? Här har vi listat några av de mest populära nationaldagsfirandena i Stockholm. 

Och du, är du sugen på att hälsa på kronprinsessan Victoria och prins Daniel vet vi vart du ska gå!  

Här kan du fira nationaldagen i Stockholm 2019

Skansen, Solliden

På Skansen är det fullt fart hela dagen från klockan 10 på morgonen. På kvällen sänder SVT live från Solliden och du ser bland annat Carola, Lisa Nilsson och Bishara Morad på scenen.

Läs mer här.

Rålambshovsparken, Kungsholmen

Från klockan 12 vid lunchtid är det alltid mycket folk i Rålambshovsparken, både för unga och äldre. Hoppborg och ansiktsmask finns för de små. Går du i tankarna om att gifta dig? I Rålisparken kommer även Västermlams församling nämligen ha drop in-vigslar!

Humlegården, Östermalm

Humlegården fyller 400 år och firar in det med ett årligt nationaldagsfirande. Scenprogram med Kulturskolan Stockholm och aktiviteter för barn finns!

Läs mer här.

Hagaparken, Solna

Här kan du fira nationaldagen med Kungliga Operan tillsammans med Solna stad och Kungliga Hovstaterna Kronprinsessan och Prins Daniel kommer även vara på plats.

Allsång, dans och musik utlovas. Kalaset är klockan 11-16.

Läs mer här.

Kungsträdgården, Norrmalm

Passa på att äta gott under nationaldagen. Under 5-8 juni mellan 11-22 pågår matfestivalen "Smaka på Stockholm". Här möts du av många matnyheter och kan köpa mat från food trucks.

Läs mer här.

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Fira in nationaldagen i sjöstaden. Glass, kaffe och barnkör står bland annat på schemat. Flaggan hissas på Lugnets terass klockan 09.00.

Läs mer här.

Vitabergsparken, Södermalm

Sugen på bröllop? Drop in-vigsel finns på Söder i Vitabergsparken mellan 11-16 intill kyrkstugorna på Mäster Pers gränd 4. Registrering sker i Sofia kyrka mellan 10.00-14.00. Ha med godkänd hindersprövning från skatteverket samt legitimation. Glöm inte att en måste tillhöra Svenska kyrkan. 

Läs mer här.

Sundbyberg, Stockholm

På Golfängarna i Sundbyberg är det varje år ett stort firande. På stora scenen framträder artister, både stora och små. Aktiviteter, tivoli, hoppborgar och olika föreningar och företag är på plats. 

Läs mer här.

Farsta, Stockholm

Mellan 11 och 16 på nationaldagen kan du fira på Farsta Gård. Det finns både aktiviteter för barn och musikunderhållning.

Läs mer här.

Aspudden, Stockholm

Vintervikens trädgård förvandlas till Sthlm Hippie Market – en marknad i hippieanda. Artister spelar på scenen och det är events i hela trädgården och vid kaféet.

Läs mer här.

Tyresö, Stockholm

Tyresö hälsar nya och gamla medborgare välkomna. Under dagen är det både underhållning, tal och musik.

Läs mer här.

I sommar är det många roliga events som väntar. Något vi ser fram emot är sommarbion. Under de varma månaderna anordnas det nämligen utomhusbio. Ta reda på var i videon här.

Mer:

Alla gamla sommarplågor vi minns från 80, 90, 00 och 10-talet