Här är kändisarna som gör svenska rösterna i Lejonkungen

Här är de svenska rösterna i Lejonkungen. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Lejonkungen har snart svensk biopremiär, men vilka svenska röster får vi egentligen höra i rollerna? Du känner garanterat igen några av dem!

Lejonkungen-filmen har snart premiär i Sverige och nyligen fick vi se ett klipp när Quuen B sjunger den omtalade låten "Can you feel the love tonight" – något som väckte många känslor bland tittarna. 

I filmen, som har premiär den 17 juli, spelas Nala av Beyoncé och Simba av Donald Glover. Men när den svenska versionen av Lejonkungen kommer på bio får vi höra några andra kända röster som du troligen känner igen.

De här gör svenska rösterna i Lejonkungen

Det är nämligen ingen mindre än Sveriges Melodifestival-vinnare John Lundvik som gör rösten till Simba. Den svenska artisten Molly Hammar tar rollen som Nala och komikern Björn Gustavsson får vi höra som Timon. 

"Jag känner mig så nära Nala på så många sätt och hon tog verkligen fram det orädda lejonet i mig", skriver Molly Hammar på Instagram. Så här såg det ut när hon fick reda på nyheten...

Även John Lundvik är stolt över sin insats. I ett Instagram-inlägg skriver han: "Det här är så speciellt för mig! Inte bara i min karriär utan också i mitt hjärta".

I övriga roller ser vi musikartisten Fred Johanson som gör rösten till Scar och skådespelaren Linus Eklund Adolphson som pratar för Pumbaa.

John Lundvik gör rösten till Simba i Lejonkungen. Foto: Stella Pictures

Året bjuder på en rad nyheter inom filmvärlden. Skräckfilmerna Annabelle är tillbaka och i sommar kommer den senaste filmen. Den 28 juni är det dags. Se trailern i videon här.

Mer:

Hör Beyoncé sjunga "Can you feel the love tonight" i Lejonkungen