Nu ska Facebook dölja likes – här är varför

Facebook, street style
Tycker du det är bra att Facebook döljer likes? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Facebook provar att dölja hur många likes ett inlägg har fått, precis som Instagram gjorde för ett tag sedan. Här är anledningen!

Många har nog någon gång känt av pressen att prestera på sociala medier eller få till det där perfekta Instagram-flödet med tusentals likes. Det ville Instagram ändra på! För ett par månader sedan testade de nämligen att gömma antal gilla-markeringar på varje enskilt inlägg. Anledningen? De ville minska pressen på sociala medier. 

Facebook döljer likes 

Instagram har alltså redan smygstartat med det nya konceptet i några länder och till sajten Techcrunc bekräftar nu även mediejätten Facebook, som äger Instagram, att de planerar att göra samma test.

Användaren kommer själv se hur många likes som hen har fått på ett inlägg, men andra Facebook-användare kommer inte kunna se totala gilla-markeringar.

– Vi hoppas att uppdateringen hjälper till att skifta fokus från att få många likes till att dela mer av sådant man verkligen gillar, sa en talesperson för Instagram till The Telegraph för ett tag sedan.


Delar du bilder på ditt barn i sociala medier? I framtiden kan det bli olagligt! Ta reda på varför i videon nedan.

Mer:

Nu har du chansen att vara med i "Vår tid är nu"