Efter FN-talet: Här är kändisarna som hyllar Greta Thunberg

Greta Thunberg höll ett rörande tal under FN:s klimattoppmöte i New York. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Greta Thunberg gjorde ett stort intryck under sitt tal på FN:s klimattoppmöte. Nu hyllas hon, ännu en gång, av flera världskändisar.

Greta Thunberg har återigen väckt stor uppmärksamhet världen över. Senast under FN:s klimattoppmöte i New York höll hon ett tal – ett tal som påverkade många. 

– Ni har förstört mina drömmar och min barndom. Men ändå är jag den som är lyckligt lottad. Folk lider, folk dör. Vi är i början av massutrotning. Och allt ni talar om är pengar, sa hon då.

Reaktionerna blev minst sagt starka under talet.

– Vi kommer inte låta er komma undan med det här. Här och nu drar vi linjen, tack, sa Greta Thunberg till slut.

Greta Thunberg hyllas av kändisar

Efter klippet, som snabbt blev viralt, uppmärksammar flera världskändisar nu Greta Thunberg ännu en gång. Ellen Pompeo, känd från Grey's Anatomy, skriver på Instagram: "TACK så mycket för din passion och ditt eviga engagemang för vår jord. Vi är så lyckliga att ha dig."

Foto: Instagram/ ellenpompeo

Även filmstjärnan Anne Hathaway har lagt upp en bild på Greta på Instagram där hon taggar: #ImWithGreta#FridaysForFuture #SchoolStrike4Climate #ClimateStrike.

Likaså har Leonardo DiCaprio, som tidigare har uppmärksammat Greta Thunbergs klimatkamp, delat bilder och video från hennes tal i FN. Kendall Jenner är ytterligare en världskändis som står bakom miljöaktivistens starka engagemang för en bättre framtid. På Instastory delade även hon en bild på Greta Thunberg under talet.

Foto: Instagram/ kendalljenner

Har du missat klippet? Här kan du lyssna på Greta Thunbergs rörande tal.


Greta Thunberg slutar aldrig imponera. I videon listar vi sju anledningar till att hon gör skillnad och får hela världen att reagera och ta klimathotet på allvar.

Mer:

Greta Thunberg släpper låt – här kan du lyssna på "The 1975"