5 spartips för dig som vill spara pengar

Tips för dig som vill spara pengar - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Ekar plånboken tomt efter jul och nyår? Du är förmodligen inte ensam... Här listar vi 5 spartips för dig som vill spara pengar.

Att spara pengar är något som vi alla vill men ibland har svårt att fullfölja. I listan nedan ger vi dig 5 spartips att kunna spara pengar.

1. Planera dina köp

Gör du ofta småköp och handlar annat än vad som finns med på shoppinglistan? Se då till att skriva en lista på vad du ska köpa redan innan du ska iväg och shoppa eller handla mat. Följer du listan noggrant kommer du garanterat att spara pengar.

2. Använda det du har hemma

Ett smart spartips är att ha som mål att använda upp produkter som du har hemma innan det blir för gammalt. Till exempel kan du göra dig en egen ansiktsmask med saker du har hemma istället för att köpa en ny.

3. Laga egna matlådor

Att laga matlådor hemma gör att du både sparar pengar och även tid. Ett tips är att söka efter inspirerande matsidor eller matkonton för att få variation. Vem vet, du kanske hittar ett nytt favoritrecept som dessutom är billigt att laga hemma. 

4. Billiga aktiviteter 

Att gå på billiga eller kanske till och med gratis aktiviteter är ett sätt att undvika att plånboken förblir helt tom. Till exempel att gå på museum, ha filmkväll eller att styra en egen drinkkväll hemma istället för en drinkkväll ute.

5. Köpa second hand

Om du är ute efter ett nytt tillskott till garderoben men inte vill lägga fullt pris på plagget är second hand butiker en guldgruva som oftast finns i varje stad. Ett tips är även att lämna in kläder du själv inte använder för att sälja.

Har du koll på var dina pengar tar vägen? I videon nedan ser du 7 dåliga vanor som gör att dina pengar försvinner.

Mer: 15 gratis aktiviteter att göra med sin kompis – när pengarna är slut