Imane Asry vann "Årets look" på ELLE-galan 2020: "Overkligt"

Imane Asry blev "Årets look"
Imane Asry blev "Årets look" på ELLE-galan 2020: "Overkligt" - Foto: Henrik Montgomery/TT
Dela på Pinterest
Under fredagen den 17 januari gick stapeln för ELLE-galan 2020 och priset för "Årets look" gick till modefantasten Imane Asry, som slagit igenom stort med sitt Instagramkonto @fashionwithfaith.

Under decenniets första upplaga av ELLE-galan vann 24-åriga Imane Asry pris i kategorin "Årets look". Imane driver Instagramkontot @fashionwithfaith som i dagsläget har över 150 tusen följare. Där lägger hon bland annat ut många bilder på sig själv. 

Modette fick tillfälle att intervjua Imane om vinsten och samtidigt få reda på om vem Imane är och om hennes modeintresse. 

Grattis! Hur känns det här? 

– Det känns overkligt, fast ändå fan, äntligen känner jag!

För de som inte vet vem du är, vem är du?

– Jag är en modeprofil kan man säga, som sysslar mycket med mode som även kallas för modest fashion. Jag stylar främst mig själv och ibland andra, men jag är modetokig och har alltid varit.

Vad är ditt bästa stylingtips?

– Back to basics, bra basplagg med den perfekta silhuetten för en själv är värt att leta efter. Det kan ta tid att hitta den perfekta vita skjortan eller de perfekta jeansen, men det bästa stylingtipset är att bygga upp en bra basic wardrobe.

Hur speglar din look dig som person?

– Jag är väldigt simpel och så tycker jag att jag är väldigt simpel som person, eller jag får i alla fall höra det. Så det kanske är en bra kombination. Jag tycker också om tidlösa och klassiska plagg om man ska prata rent stilmässigt.

Kan du nämna tre plagg som du inte kan leva utan?

– Jag kan inte leva utan kappor, jag älskar kappor då jag tycker att de piffar upp en outfit. Jag kan inte heller  leva utan mina sjalar, det blir lite svårt. Ett tredje plagg är vida byxor med framförallt pressveck, jag är jättetokig i pressveck just nu. 

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras mycket av människor och jag tycker att folk i Stockholm klär sig väldigt bra. Så jag får väldigt mycket inspiration bara av att gå runt ute på stan och speciellt på Götgatan, där känner jag att jag hittar mest inspiration, då det är så unika stilar där. Sedan inspirerar arkitektur mig väldigt mycket. Jag läser inte många modetidningar eller bloggar, det var där man hittade inspiration förut. Visserligen hittar jag mycket inspiration på Instagram, det gör jag också. 

Kan du ge något tips till unga tjejer som står i ett vägval i livet?

– Jag skulle säga att att man alltid kommer att ångra sig om man inte gör sitt bästa och inte vågar. För vad är det värsta som kan hända, att det inte gick hela vägen eller så blir det jättebra. Det är många gånger som jag själv känt att jag inte ska göra det här eller att det inte kommer att gå eller att jag inte vågar. Idag är jag jättetacksam och jätteglad över att jag vågade vissa saker som jag verkligen var nära på att inte göra. Man måste våga och först och främst tro på sig själv, inte leta efter bekräftelse från andra utan att tro på sig själv. Du är din största "hype-man" brukar jag säga, så peppa dig själv och kör hårt! 

Se alla vinnare i klippet nedanför.

 

Mer: Hedda Stiernstedt är "Årets bäst klädda kvinna" 2020

Daniel Hallberg är "Årets bäst klädda man" 2020

ELLE-galan 2020: Här är alla vinnare

ELLE-Galan 2020: Så såg kändisarna ut på röda mattan