Inställda och öppna julmarknader 2020 – här är listan

Julmarknader som ställs in 2020
Julmarknader som ställs in 2020. Här listar vi de som har öppet i jul. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det blir minst sagt en annorlunda jul 2020, men nog ska vi få till lite julstämning ändå! Här listar vi vilka julmarknader som håller öppet och vilka som har stängt.

De flesta traditionella julmarknaderna i Stockholm och runt i landet har tyvärr fått ställa in sina kommande aktiviteter på grund av de restriktioner som råder. Men trots det ska vi försöka hitta tillbaka till julkänslan – här har vi listat några ställen som har öppet i juletider!

Julmarknader som har öppet 2020

Jul på Skansen 2020 

I år blir det tyvärr ingen julmarknad, men Skansen utlovar julmys ändå! I dagsläget kommer julfirandet äga rum på en mycket större yta än vanligt och på plats finns det delikatesser att handla till julbordet såsom marsipan och julbröd. Du hittar också lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Skansens ordinarie matställen håller öppet och erbjuder som vanligt traditionell julmat!

Öppetider: Skansen har öppet varje dag, men har jultemat under adventshelgerna 28-29 november, 5-6 december, 12-13 december samt 19-20 december.

Här kan du läsa mer.

Jul på Kolmården 2020

Vill du fira en sagolik jul bland djuren är Kolmården rätt ställe! Du som har barn kan träffa Bamse och hans vänner. Dessutom finns goda delikatesser på julmarknaden!

Här kan du läsa mer.

Inställda julmarknader 2020 i Stockholm

Redan nu har flera arrangörer gått ut med informationen att deras julmarknader uteblir – här är några av dem. 

Gamla stan

Sigtuna julmarknad

Julmarknad på Taxinge slott

Listan uppdateras löpande.

Foto: Unsplash

Psst! 

Alla dessa evenemang arrangeras utifrån de restriktioner som finns i och med den rådande pandemin. Håll utkik för eventuella uppdateringar eller förändringar!

Mer:

Årets bästa adventskalender med smink och skönhet 2020

Röda dagar 2021 – då ska du ta semester för att maxa ledigheten